Leeuwin Etosha National Park
Blog,  Namibie,  Reizen

Etosha National Park: één van ’s werelds grootste wildparken

Het pareltje van Namibië is toch wel Etosha National Park. Dit gebied is zo groot als Nederland en telt meer dan honderd verschillende zoogdieren en 392 vogelsoorten. Etosha heeft berglandschappen, zandvlaktes en rivieren en is één van ’s werelds grootste wildparken. En door de relatief kale vlaktes is het de ideale plek om dieren te bekijken.

Dieren in Etosha National Park

Etosha National Park staat bekend om de grote hoeveelheden wild die je hier kunt zien. Het is het huis van vier van The Big Five: leeuw, luipaard, neushoorn en olifant. Naar deze dieren is het soms wel zoeken, aangezien het wildpark heel groot is. Maar andere prachtige dieren, zoals de zebra en giraf zijn hier in overvloed. Je spot hier hele kuddes en bij de waterplaatsen zie je soms wel 15 verschillende diersoorten tegelijk. Kom je bij zo’n waterhole, dan is het vaak een kwestie van geduld. Het ene moment staat er niets en het andere moment zie je in de verte een hele kudde olifanten aanlopen.

Naast de grotere dieren vind je in Etosha ook veel kleinere zoogdieren zoals de grondeekhoorn, stokstaartje, aardwolf, vos en klipdas. Let ook vooral op bomen en struiken, want in Etosha leven maar liefst 393 vogelsoorten! De ene is nog mooier dan de andere.

De beste reistijd voor een bezoek aan Etosha National Park is van mei tot en met oktober. Het is in Namibië dan winter, ofwel het droogseizoen. Er is dan minder water beschikbaar, waardoor dieren veelal naar de grotere waterholes trekken om daar hun dorst te lessen.

Zelf rijden in Etosha National Park

Wat Etosha National Park zo bijzonder maakt, is dat je hier zelf mag rijden. In het park zijn goede wegen en wegwijzers waardoor je prima zelf de weg kunt vinden. Wij hebben de eerste dag zelf gereden en vonden dit echt fantastisch! Als je zelf rijdt kun je in alle rust kijken en fotograferen. Bovendien voegt de spanning van zelf wild spotten echt een dimensie toe aan de safari. Op deze eerste dag hebben we al veel wild gespot, waaronder meerdere leeuwen en leeuwinnen én een neushoorn.

Lees ook:  Zadar: bezienswaardigheden in deze sfeervolle havenstad

Safe areas

Uiteraard is het voor je eigen veiligheid niet toegestaan om de auto te verlaten. Ook uit het raam hangen of de ramen open laten is niet aan te raden. Wees je ervan bewust dat je tussen de wilde dieren bent en dat als jij een dier niet ziet, het niet betekent dat het dier jou niet ziet. Een leeuw valt in het hoge gele gras bijna niet op… Wil je toch even de benen strekken dan kan dit in de safe areas. Deze gebieden zijn omheind met een hek, waardoor je hier veilig de auto uit kunt.

Guided Game Drive

De tweede dag hebben wij een guided Game Drive gedaan. Het voordeel van een gids is dat zij de weg goed kennen en in contact staan met andere gidsen. Op die manier houden zij elkaar op de hoogte als er ergens een bepaald dier gezien is. Bovendien krijg je allerlei leuke weetjes van de gids. Wist je bijvoorbeeld dat je aan de kleur van de vlekken van een giraf kunt zien hoe oud deze is? Tijdens de guided Game Drive hebben we wederom het geluk gehad om een groep leeuwen te zien. Dit keer met welpje! Ook zagen we een groot aantal olifanten, bijzondere vogelsoorten en kleinere zoogdieren die we zonder gids nooit hadden opgemerkt.

Kosten Etosha National Park

Selfdrive: 80 ND + 10 ND per auto
Guided game drive (dag): 1330 ND

Ons hotel

Wij verbleven twee nachten in Etosha Safari Camp, net buiten de Andersson toegangspoort van Etosha. Een sfeervolle plek met een gezellig restaurant, een winkeltje, zwembad en bar. De huisjes staan verspreid in een mopanewoud. s’Avonds is er live muziek in het restaurant en kun je genieten van een heerlijk dinerbuffet.

Het hotel organiseert verschillende excursies waaronder een guided Game Drive voor een halve of een hele dag. Wil je ook in de avond in Etosha zijn of overnachten in de buurt van een waterhole? Zorg dan dat je verblijft binnen de poorten van Etosha National Park. Dit kan bij Dolomite, Onkoshi, Namutoni, Halali, Olifantsrus en Okaukuejo. Zorg wel dat je ruim op tijd boekt want deze accommodaties zitten snel vol.

Lees ook:  Stedentrip Europa: de leukste bestemmingen

Tip: zorg dat je minimaal twee volle dagen te besteden hebt in Etosha, zodat je meerdere gamedrives kunt doen.

Ook leuk in Namibië