Sandboarden namibie
Blog,  Namibie,  Reizen

Vakantie Namibië: deze 3 activiteiten zijn een must!

Ga je binnenkort op vakantie Namibië? Dan zijn deze drie activiteiten echt een must!

Kajakken Pelican Point excursies Namibie

Kajakken tussen de zeehonden

Pelican Point is de thuishaven van zo’n 50.000 zeehonden. Onder begeleiding van een gids kun je tussen deze zeehonden kajakken. Ze zijn enorm nieuwsgierig en komen dan ook graag een kijkje nemen bij de kajak. Met een beetje geluk kun je ze zelfs aanraken! Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht op het strand waar duizenden zeehonden rustig liggen te zonnen. Voor even ben je onderdeel van de kolonie. Echt een enorm bijzondere ervaring tijdens je vakantie Namibie.

Sandboarden excursies namibie

Sandboarden

Net buiten Swakopmund ligt de gigantische zandbak van de Namib Desert. Hier kun je een hele gave excursie doen: sandboarden! Met quads word je naar de top van de duinen gebracht waar je op een kartonnen board vanaf kunt glijden. Wij gingen liggend, maar de echte waaghalzen kunnen ook staand naar beneden gaan. De hoge duinen en snelheid leveren een bak zand in je haren en kleding op, maar bovenal een behoorlijke dosis adrenaline. 

Zipline excursies Namibie

Zipline

Ugab Terrace Lodge biedt naast prachtig gedecoreerde chalets een heel toffe activiteit. Je kunt hier van één van de langste ziplines ter wereld af opgedeeld in twee lijnen: 880 meter en 630 meter. Op een hoogte van zo’n 50 meter zoef je over de prachtige ongerepte natuur heen. Het duurt bij elkaar maar een paar minuten, maar de herinnering blijft je hele leven.

Meer over Namibië