Thumbnail Erindi
Blog,  Namibie,  Reizen

Erindi Wildreservaat: dé plek om de Big Five te spotten

De laatste bestemming van onze rondreis door Namibië is Erindi Wildreservaat. Dit reservaat ligt op zo’n 2 uur rijden van Windhoek en is een prachtige afsluiter van onze bijzondere reis. Erindi betekent in lokale Herero-taal “De plaats van water”. Een toepasselijke naam, want door de aanwezigheid van een aantal waterplassen wemelt het in Erindi Wildreservaat van de dieren. Het reservaat omvat zo’n 71.000 ha en is alleen toegankelijk voor gasten die in Camp Elephant of Old Traders Lodge verblijven.

Dieren in Erindi Wildreservaat

In Erindi is de big five (leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel) aanwezig. Ook lopen er vrijwel alle andere diersoorten die je in Namibië vindt rond, waaronder cheeta’s, olifanten en giraffen. Het park heeft een grote diversiteit aan landschappen en zo’n dertig waterplaatsen. Mede door die hoeveelheid waterplaatsen kun je in Erindi ook nijlpaarden, krokodillen en buffels spotten, terwijl die in Etosha niet aanwezig zijn.

Safari in Erindi

Je kunt vanuit Camp Elephant en Old Traders Lodge op een guided game drive gaan waarbij je vergezeld wordt door een ranger. Deze kent het park door en door, waardoor de kans op wild scoren hoger is. Bovendien mag een ranger van de gebaande paden af. Gezien ons korte verblijf in Erindi en goede ervaringen in Etosha hebben wij ervoor gekozen om zelf te rijden. Zo kunnen we op ons eigen tempo onze laatste uurtjes in Namibië invullen.

In Erindi zijn allerlei self-drive routes aangelegd. Bij de receptie van het hotel ontvang je een kaartje waarop deze routes omschreven staan. Vervolgens volg je de bordjes die door het park staan. Er zijn eenvoudige routes en routes die alleen toegankelijk zijn als je een auto met 4×4 aandrijving hebt. Wij hadden maar 3 uurtjes te besteden dus hebben een kleine route gekozen dichtbij Camp Elephant. In deze korte tijd hebben we geen groot wild gespot, maar wel een hele roedel wilde honden, springbokken en wilde zwijnen. Gelukkig hebben we nog de waterplas voor ons huisje waar we die dag olifanten en nijlpaarden hebben gezien!

Kosten selfdrive: 300 ND per auto (ongeveer 16 euro)

Onze accommodatie in Erindi

Erindi wildreservaat

Wij verbleven in Camp Elephant. Een leuk camp met comfortabele self-catering bungalows die rondom een waterdrinkplaats liggen. In de bungalows is alles aanwezig om zelf te koken en buiten kun je gebruikmaken van een barbecue. Vanuit ons terras keken we direct op de drinkwaterplaats waar we olifanten én nijlpaarden van heel dichtbij konden aanschouwen. Super gaaf! In het winkeltje bij de receptie kun je eten en drinken kopen, echter is het aanbod beperkt. Beter kun je onderweg naar Erindi boodschappen doen in Otjiwarango. Daar heb je diverse supermarkten.

Lees ook:  Stedentrip Milaan: bezienswaardigheden en tips

Camp Elephant beschikt over twee zwembaden en je kunt verschillende activiteiten ondernemen, al is het aanbod wel beperkter dan op de website van Erindi staat vermeld. Zo was de cheetah walk helemaal niet beschikbaar.

Tip: zorg dat je minimaal twee volle dagen te besteden hebt in Erindi Wildreservaat zodat je meerdere gamedrives kunt doen.

Ook leuk in Namibië