Thumbnail Cinque Terre
Italie,  Reizen

Autovakantie Italie: een prachtige rondreis door Italië

Voor een mooie en bijzondere reis hoef je helemaal geen uren in het vliegtuig te zitten. In Europa zijn namelijk ook tal van pareltjes te vinden. Italië is er zo één; een prachtig land met een rijke geschiedenis en een heerlijke keuken. Wij maakten met onze eigen auto een rondreis door Italië en beleefden één van onze mooiste vakanties ooit! Meer weten over een autovakantie Italie? Lees snel verder.

Cinque Terre autovakantie Italie
Venetië autovakantie italie
Ponte vecchio Florence autovakantie italie

Autovakantie Italie afstand

Vanaf onze woonplaats is het zo’n 1000 kilometer rijden naar het noorden van Italië. Dat is zo’n 10 uur rijden. Wij zijn tussendoor een aantal keer gestopt en hebben er in totaal 14 uur over gedaan om bij onze eerste bestemming aan te komen.

Vignet Oostenrijk en Zwitserland

Voordat je vertrekt is het goed om te weten dat je zowel voor Oostenrijk als voor Zwitserland een vignet nodig hebt. Deze kun je online bestellen via de website van de ANWB. Daarnaast heb je in bepaalde gebieden in Duitsland ook een milieusticker nodig. Zonder milieusticker of vignet riskeer je een hoge boete.

Tolwegen Italië

Italië kent een goed wegennet waarbij je op de meeste autosnelwegen ook tol betaalt. Bij de bemande tolhokjes kun je contant betalen en bij de onbemande met de pinpas. Heb je een voorkeur voor één van deze betaalwijzen? Let dan bij het benaderen van de tol op de borden boven de doorgang; hierop staat aangegeven hoe je kunt betalen.

Rondreis Italië

Italië is ruim zeven keer zo groot als Nederland. De afstand van het Noorden naar het Zuiden van Italië bedraagt zo’n 1200 kilometer. Een rondreis door heel Italië is daardoor behoorlijk intensief en om dit op een rustige manier te doen heb je meerdere weken nodig. Wij hadden maar 15 dagen te besteden, dus hebben ons beperkt tot het Noord en Midden van Italië. Een heel mooi deel van Italië waar meer dan genoeg te ontdekken is, zoals het prachtige Venetië en Cinque Terre.

Hieronder vind je de plaatsen en gebieden die wij bezocht hebben. Als je op de afbeelding klikt kom je op een pagina met meer uitleg.

Reisroute autovakantie Italie