thumbnail cetina rivier kroatie
Blog,  Kroatie,  Reizen

Autovakantie Kroatie: prachtige natuur en sfeervolle steden

Prachtige natuur, sfeervolle steden en een goed klimaat: Kroatië heeft het allemaal! Van de hippe hoofdstad Zagreb tot aan de indrukwekkende Plitvicemeren en de pittoreske steden Split en Zadar. Dit land heeft zoveel moois te bieden dat je je ogen uitkijkt. Tel daar de vriendelijke bevolking en het heerlijke eten bij op en je hebt gegarandeerd een fantastische vakantie! Meer weten over een autovakantie Kroatie? Lees dan snel verder.

Met de auto op vakantie naar Kroatië

Als je veel van Kroatië wilt zien is een auto echt een aanrader. Je kunt er natuurlijk één huren of met je eigen auto naar Kroatië rijden. Wij kozen voor het laatste! Vanaf onze woonplaats is het zo’n 1300 kilometer rijden naar Zagreb. Dat is zo’n 13,5 uur rijden. De route voert je door Duitsland, Oostenrijk en Slovenië.

thumbnail plitvice meren kroatie
Republieksplein Split
Krka National Park

Vignet Oostenrijk en Slovenië

Voordat je vertrekt is het goed om te weten dat je zowel voor Oostenrijk als voor Slovenië een vignet nodig hebt. Het vignet voor Oostenrijk kun je online bestellen. Voordeel van dit digitale vignet is dat je niets op je autoruit hoeft te plakken! Het vignet voor Slovenië kun je helaas niet vanuit Nederland aanschaffen, maar onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om deze te kopen. Wij kochten het vignet bij een tolhokje op de Oostenrijkse snelweg. Voor één maand betaal je 30 euro.

Tolwegen autovakantie Kroatie

Kroatië heeft een goed wegennet waarbij je op de meeste autosnelwegen ook tol betaalt. Bij de bemande tolkokjes kun je zowel contant betalen met Kroatische Kunar als met de pinpas. Heb je een voorkeur voor één van deze betaalwijzen? Let dan bij het benaderen van de tol op de borden boven de doorgang; hierop staat aangegeven hoe je kunt betalen.

Rondreis Kroatië

Met een oppervlakte van ruim 56.000 vierkante kilometer is Kroatië een stukje groter dan Nederland. De afstand van het noorden naar het zuiden van Kroatië bedraagt zo’n 700 kilometer. Dat is ook mede te danken aan de bijzondere vorm van het land. Als je naar het uiterste puntje van Kroatië wilt rijden, moet je zelfs een stukje door Bosnië-Herzegovina. Tijdens onze rondreis bezochten we zo’n twee derde van het land. Hieronder vind je de plaatsen en bezienswaardigheden die wij bezocht hebben. Als je op de afbeelding klikt kom je op een pagina met meer uitleg.

Lees ook:  San Marino: deze bezienswaardigheden mag je niet missen

Reisroute autovakantie Kroatie

Hotel Kroatië

Booking.com