Thumbnail Siena
Italie,  Reizen

Siena bezienswaardigheden: stad boordevol historie

Siena is één van de populairste bestemmingen in de Toscane. Dat is niet gek, want het is een stad boordevol historie en bezienswaardigheden. De binnenstad staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vind je eeuwenoude gebouwen, prachtige achterafstraatjes en gezellige restaurants. Een stad om verliefd op te worden!

Bezienswaardigheden in Siena

Als je door Siena loopt dan voelt het alsof je in een openluchtmuseum ben beland. De historie is namelijk overal in terug te zien. In een notendop wat de stad allemaal te bieden heeft.

Siena

Piazza del Campo

Siena staat bekend om Piazza del Campo: het centrale plein van de stad. Het wordt beschouwd als één van Europa’s mooiste middeleeuwse pleinen. Het plein heeft de vorm van een schelp dat door de verschillende kleuren bakstenen in negen delen wordt verdeeld. Dit verwijst naar de tijd dat de stad door een bestuur van negen mannen werd geregeerd.

Palazzo Pubblico & Torre del Mangia

Op het laagste punt van Piazza del Campo staat het Palazzo Pubblico waarvan je de klokkentoren “Torre del Mangia” kunt beklimmen. Deze toren is tussen 1338 en 1348 door de gebroeders Rinaldo gebouwd en is met een hoogte van 102 meter een blikvanger op het plein. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over Siena.

Kathedraal van Siena

Kathedraal van Siena

De Duomo di Siena of Cattedrale di Santa Maria Assunta is de kathedraal van Siena. Het staat bekend om de rijk versierde façade die in 1380 werd voltooid en het prachtige schouwspel van wit en zwart marmer. De kathedraal is gebouwd volgens de gotische architectuur en heeft een prachtig interieur. Aanschouw het zelf tijdens een bezoekje aan de Duomo.

Specialiteiten

Italië staat natuurlijk bekend om de heerlijke gelato en pasta. Siena heeft echter nog een extra specialiteit in huis. De stad staat namelijk bekend om haar dessert en gebakjes die je bij de vele patisserieën kunt proberen. Een van deze specialiteiten is Ricciarelli. Dit zijn krokante biscuits gemaakt van marsepijn, sinaasappelschil, ctiroen, specerijen en amandel. Probeer ook zeker de panforte en ricciarelli. Eet smakelijk!

Parkeren in Siena

Siena is goed bereikbaar met de auto. Het kan alleen een uitdaging zijn om een parkeerplek te vinden. Daarom raad ik je aan om te parkeren bij het treinstation van Siena in parkeergarage La Stazione gelegen aan het Piazza Carlo Rosselli. Deze grote parkeergarage is 24 uur per dag geopend en kost slechts €0,50 voor het eerste uur en in totaal € 2,- voor de hele dag. Met een roltrap kun je vanaf deze parkeergarage naar de Porta Camolia komen en van daaruit het centrum ingaan.

Lees ook:  Izvor Cetine: een bezoekje aan de bron van de Cetina rivier

Ook leuk in Italië