Thumbnail Zuid-Tirol
Italie,  Reizen

Zuid Tirol: prachtige vakantiebestemming in de zomer

De regio Zuid Tirol staat bekend om de prachtige natuur. In de winter kun je er skiën, in de zomer prachtige wandeltochten maken. Wij bezochten Zuid Tirol in het voorjaar. Een periode waarin er weinig toerisme is, maar de temperatuur aangenaam is. Ideaal voor een actieve vakantie.

Wandelen Dolomieten

In Zuid Tirol ligt meer dan 13.000 kilometer aan wandelpaden die je voeren door ongerepte natuur. Een paradijs voor iedereen die van een actieve vakantie houdt. Vanuit hier kun je een wandeling maken door de Dolomieten en genieten van een fantastisch zicht op de bergtoppen en pieken van dit UNESCO-werelderfgoed. Er zijn verschillende wandelroutes in dit gebied. Van ontspannen wandelingen voor het hele gezin tot aan uitdagende routes voor de geoefende wandelaar. Wij kozen voor het Adolf Munkel Pad.

Adolf Munkel pad Zuid Tirol

Het Adolf Munkel pad behoort tot de meest indrukwekkende wandelroutes in de Dolomieten. Je vindt er gevarieerde flora en een prachtig berglandschap. Als je hier loopt voel je je ineens heel klein tussen de imposante bergtoppen. De wandelroute is 13 kilometer lang en duurt zo’n 4,5 uur (volg pad nr.: 6, 35, 28). Je kunt ook, net als wij hebben gedaan, voor een kortere route van zo’n 9 kilometer kiezen. Je bent dan 3 uur onderweg (volg pad nr. 6, 35, 36). Beide routes starten vanaf de parkeerplaats Zanser Alm. Dit ligt op zo’n 1685 meter hoogte en is tevens met openbaar vervoer bereikbaar. De route staat goed aangeven via bordjes.

Kosten

Bij het plannen van onze reis lazen wij online dat je zo’n 5 euro betaalt voor het parkeren van je auto bij Zanser Alm. Echter toen wij hier waren hoefden we niets te betalen. De betaalhokjes waren niet bemand, waarschijnlijk omdat het hoogseizoen nog niet was begonnen.

Hotel Zuid Tirol

Wij verbleven in Panorama Hotel Nocturnes, een fijn viersterrenhotel in het centrum van Naturns. Het hotel heeft een binnenzwembad met sauna en een Zuid-Tirools restaurant. De kamers zijn eenvoudig ingericht maar hebben een prachtig uitzicht op de bergen. In de ochtend kun je genieten van een heerlijk ontbijt. Doordat het hotel gratis parkeergelegenheid biedt is het een ideaal hotel voor een autovakantie.

Lees ook:  Toscane: het culturele en culinaire hart van Italië

In de buurt van het hotel heb je verschillende winkeltjes en restaurants. Aangezien wij in het laagseizoen in Naturns waren was het niet zo levendig, maar desondanks hebben wij heerlijk gegeten. Restaurant Pizzeria Café – Eis zum Adler is een aanrader. Hier hebben ze echt de lekkerste pizza!

Ook leuk in Italië