Thumbnail San Marino
Blog,  Italie,  Reizen

San Marino: deze bezienswaardigheden mag je niet missen

Op ongeveer een half uur rijden vanaf Rimini ligt San Marino. Een dagtripje die ik je echt kan aanraden. Republiek San Marino is een enclave omringt door Italië. Dit betekent dat je je letterlijk in een ander land bevindt. Vergeet dus zeker je paspoort niet mee te nemen. Het land is maar 62 vierkante kilometer groot en heeft slechts 30.000 inwoners.

San Marino Città

Ondanks de kleine omvang is het een van de rijkste landen ter wereld. Al zou je dat niet meteen denken als je de hoofdstad San Marino Citta bezoekt. Deze oude vestigingsstad is gebouwd op de berg Monte Titano binnen de hoge vestigingsmuren van een prachtig kasteel. Karakteristiek zijn de drie torens die je al van veraf kunt zien. Binnen de stadsmuren bevinden zich romantische slingerstaatjes, doorkijkjes en winkeltjes met de meest uiteenlopende producten die je belastingvrij kunt kopen. Laat je wel goed informeren welke producten je ook daadwerkelijk mee naar Nederland mag nemen.

Bezienswaardigheden San Marino

Het hart van San Marino is het Vrijheidsplein, ofwel Piazza della Libertà. Dit plein is een van meest bezochte plekken van de republiek. Andere leuke bezienswaardigheden zijn de wisseling van de wacht bij het paleis Palazzo Pubblico, de kerk Basilica di San Marino, het martelmusem “Museo della Tortura” en natuurlijk de drie torens.

Vervoer

Vanuit het treinstation in Rimini gaat er regelmatig een bus naar San Marino. Zelf zijn wij met de auto gereden. We hebben de auto geparkeerd in Borgo Maggiore dat aan de voet van Monte Titano ligt. Vanuit hier hebben we de kabelbaan gepakt naar het historische centrum. Dit duurt maar 2 minuten en kost 4,50 euro. Wij bezochten de stad in mei waardoor we makkelijk de auto kwijt konden. De parkeerplaatsen zijn echter beperkt, dus in het hoogseizoen kan het wat lastiger zijn om een plekje te vinden.

Ook leuk in Italië