Thumbnail Peschiera del garda
Italie,  Reizen

Gardameer en bezienswaardigheden in Peschiera del Garda

Als je op vakantie gaat naar Italië mag een bezoek aan het Gardameer zeker niet ontbreken. Het Gardameer is met een oppervlakte van 369,98 vierkante kilometer het grootste meer van Italië. Door het diepblauwe water en de schilderachtige omgeving is het een van de populairste vakantiebestemmingen.

Peschiera del Garda

Aan de oevers van het Gardameer grenzen verschillende leuke dorpjes en stadjes waar je kunt verblijven. Wij kozen voor een verblijf in de buurt van Peschiera del Garda. Dit ligt ten zuiden van het Gardameer en in de regio Veneto. Peschiera del Garda is een oud vestigingsstadje en heeft een historisch centrum dat goed bewaard is gebleven. De muren die het stadje omringen stammen uit de Middeleeuwen en de sfeervolle oude binnenstad heeft een aantal mooie pleintjes en kerkjes, leuke winkeltjes en gezellige terrasjes. In de haven is het een komen en gaan van bootjes en mensen, wat het een leuke plek maakt om een hapje te eten of dranken. 

Peschiera del Garda Gardameer

Camping Gardameer: Bella Italia

Bella Italia is één van de grootste campings aan het Gardameer. Het ligt zo’n anderhalve kilometer ten westen van het centrum van Peschiera del Garda en direct aan het meer. Deze camping biedt zowel staanplaatsen als comfortabele bungalows, appartementen en stacaravans. Door de vele faciliteiten voelt het als een compleet vakantiedorp. Het heeft namelijk vijf grote zwembaden, vier restaurants, een supermarkt, groentewinkel en volop entertainment voor jong en oud. Wij verbleven hier drie nachten in een stacaravan. Door de ligging en faciliteiten is het een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. 

Bezienswaardigheden Gardameer

In de omgeving van het Gardameer zijn volop leuke stadjes en bezienswaardigheden voor een dagje weg. Zo ligt op dertig minuten afstand de stad Verona dat bekend is van Shakespeare’s Romeo en Julia. En rijd je nog een uurtje langer door dan ben je al in Venetië. Dit is één van de meest romantische steden van Europa en daardoor zeker het bezoeken waard.

Venetë

Ook leuk in Italië