Speelgoed 1 jaar
Baby en kind,  Blog,  Lifestyle

Speelgoed voor een kind van 1 jaar

Je kind is 1 jaar geworden! Ineens is die lieve kleine baby, geen baby meer, maar een actieve dreumes. De eerste verjaardag is een mooie mijlpaal en het startpunt van nog meer ontwikkelingen. Je dreumes leert steeds meer en gaat de wereld ontdekken. Het speelgoed dat hij een paar maanden geleden nog leuk vond, blijft nu onaangeraakt in de hoek liggen. Tijd voor nieuw speelgoed dat helpt bij zijn ontwikkeling. Hieronder mijn tips voor speelgoed voor een kind van 1 jaar.

Duplo

Een super goede investering, want met Duplo kan je kind urenlang plezier hebben. Duplo is er voor kindjes van 18 maanden tot 5 jaar en is goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en de fantasie. Je hebt de keuze uit veel verschillende sets, zoals een Duplo dierentrein en speelhuis.

Zachte pop

Tussen de 1 en 2 jaar begint je kind te lopen, brabbelen en steeds meer te begrijpen. In deze fase in een pop leuk speelgoed. Je kindje kan het overal mee naartoe dragen, ermee knuffelen en er lekker tegen brabbelen. Je zult zien dat je kindje allerlei ritueeltjes en handelingen na gaat doen, zoals de pop een flesje geven en het toedekken met een dekentje. Dat maakt een pop niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Ga in deze fase voor een pop die je kunt wassen, zoals een zachte pop.

Loopfiets

Met een loopfiets help je je kindje om zijn motoriek, balans en kracht te ontwikkelen. Het is een mooie eerste stap richting het fietsen. Bovendien is het een super leuk en stoer cadeau. Je hebt ze in alle soorten en maten. In deze fase kies je het beste voor een driewieler of vierwieler. Je hebt ook fietsjes die je om kunt bouwen naar een tweewieler, zodat je er extra lang plezier van hebt.

Speelgoed voor de zandbak

Een kind van 1 jaar heeft helemaal geen dure cadeaus nodig. Een zandbak is het allerleukste speelgoed. Een emmer, schepje en zandfiguurtjes zijn het perfecte cadeau voor uren speelplezier.

Speelgoed instrumenten

Prikkel de fantasie en creativiteit van je kind met speelgoed instrumenten. Van een houten sambabal tot aan een keyboard of een xylofoon. Alles waar geluid uitkomt is een succes bij een kind van 1 jaar.