houten speelgoed keuken
Cadeau ideeen,  Ouderschap

Top 5 houten speelgoed keuken voor je peuter

Wil jouw kind het liefst meehelpen als je aan het koken bent? Dan is een houten speelgoed keuken het ideale speelgoed. Je hebt ze in allerlei soorten en maten en er zijn ontzettend veel accessoires verkrijgbaar. Van speelgoed eten, pannetjes en bestek tot aan een speelgoed espresso machine en broodrooster. Zo kan je kleintje zelf aan de slag in de keuken. In dit blog deel ik de 5 leukste speelgoed keukentjes voor je peuter.

5x houten speelgoed keuken

Speelgoed keukentjes kunnen gemaakt zijn van allerlei materialen. Voor dit overzicht heb ik alleen gekeken naar een houten speelgoed keuken. Hout is duurzaam en heeft daardoor altijd onze voorkeur. Bovendien heb je ontzettend veel keuze. Natuurlijk is je keuze voor een speelgoed keuken afhankelijk van je eigen smaak, maar deze 5 zijn mijn absolute favoriet en kwamen in mijn onderzoek positief uit de verf. Voor welke ga jij?

Houten speelgoed keuken van Little Dutch

Little Dutch is een van mijn favoriete speelgoedmerken. Ze hebben ontzettend veel leuk houten speelgoed in hun collectie, waaronder een speelkeuken. Deze heeft een moderne uitstraling en past door de mooie kleur in iedere huiskamer of kinderkamer. Little Dutch heeft ook veel leuke accessoires voor in de speelgoedkeuken. Van houten pannetjes, tot aan een snijset groente en fruit en een mooie theeservies.

Te koop voor 84,99 via Bol.com

little dutch houten speelgoed keuken

Bandits & Angels kinderkeuken

Het stoere merk Bandits & Angels heeft meerdere modellen speelkeukens. Van een eenvoudig model tot aan een luxe houten keuken met koelkast, oven en magnetron. Door de witte en grijze kleur zijn ze neutraal en passen ze in de meeste interieurs. Afhankelijk van de hoogte van het aanrecht is de houten speelgoedkeuken geschikt vanaf de leeftijd van 2 of 3 jaar. Natuurlijk kun je er ook allerlei bijpassende accessoires bijkopen. Wat deze keukens extra bijzonder maakt, is dat je ze kunt personaliseren met naam. Dat maakt het een nóg bijzonderder cadeau voor jouw kleintje.

Te koop vanaf 69,95 via Bol.com

bandits angels speelkeuken

Petite Amélie houten speelgoed keuken

Wauw, hoe mooi is deze speelgoedkeuken van Petite Amélie! Waar sommige speelgoedkeukens wat schreeuwerig van kleur kunnen zijn, is deze keuken een echte blikvanger in je huis. De keuken is verkrijgbaar in mooie zachte kleuren zoals wit, mintgrijs, taupe en roze. Er zijn meerdere modellen maar het basismodel wordt geleverd inclusief zeven accessoires: 3x keukengerei, peper- en zoutvaatje en een 2-delige pannenset. Je kunt aan de knoppen draaien en het oventje kan geopend worden.

Lees ook:  Speelgoed 3 jaar: onze tips voor peuters!

Te koop vanaf 46,90 via Bol.com

houten speelgoed keuken

Ikea kinderkeuken

Wie kent ‘m niet: de Ikea Duktig keuken. Deze houten speelgoed keuken prijkt in menig huishouden. Hij is namelijk betaalbaar én bovendien kun je hem helemaal naar eigen smaak pimpen. Pinterest staat vol met leuke en hippe Ikea Duktig make-overs. Zo kun je de keuken verven, wrappen met folie en leuke deurknopjes erop zetten. In dit Pinterest bord heb ik wat inspiratie verzameld.

Te koop voor 89,95 via Ikea.com

houten speelgoed keuken peuter

New Classic Toys speelkeuken

Deze witte houten speelgoed keuken van New Classic Toys is voorzien van twee kookplaten, draaiende knoppen, een oven, kraan en een uitneembare spoelbak. Alles wat een keukenprins(es) nodig heeft om een lekkere maaltijd in te bereiden. Bovendien zijn er allerlei accessoires inbegrepen zoals pannetjes, kooklepels en een peper & zoutstel. Het leuke aan dit merk is dat het veel extra accessoires in het assortiment heeft. Van een koffiezetapparaat tot aan een blender, speelgoedeten en -drinken en een leuke theeset. Zo kun je de keuken uitbreiden naar smaak.

Te koop voor 89,99 via Bol.com

new classic toys speelkeuken

Speelgoed keuken accessoires

Bij de meeste speelkeukentjes krijg je er al wat accessoires bij, maar als je de fantasie nog meer wilt stimuleren van je dochter of zoon, dan kun je er extra accessoires bij kopen. Er zijn tal van mogelijkheden. Van houten keukenapparatuur, tot aan een groente of fruit snijset, pannetjes en servies. Of geef een houten taart, ijsjes of een weegschaal cadeau. De mogelijkheden zijn eindeloos.