housewarming cadeau
Blog,  Cadeau ideeen

Origineel housewarming cadeau? Hiermee scoor je punten!

Een huis kopen is een bijzondere gebeurtenis, wat vaak gevierd wordt met een feestje. Het is gebruikelijk om dan een cadeautje mee te nemen. Maar wat geef je nu de kersverse huiseigenaar? Een bosje bloemen, kaarsen of een fles wijn zijn leuk, maar niet zo origineel. Wij zijn op zoek gegaan naar een leuk én origineel housewarming cadeau en hebben tien tips voor je verzameld. Hiermee scoor je zeker punten.

Housewarming cadeau tips

Gegraveerde wijnglazen

Proosten op het nieuwe huis doe je het best in mooie wijnglazen. Laat een paar mooie glazen personaliseren door er namen in te graveren of een andere leuke tekst.

gegraveerde glazen housewarming cadeau

Huisparfum

Een heerlijk ruikend huis, wie wil dat nu niet? Dit is een van mijn favoriete housewarming cadeaus om te geven. Een lekkere roomspray of huisparfum in combinatie met bijvoorbeeld geurkaarsjes of geurstokjes.

Kamerplant housewarming cadeau

Een plant brengt je interieur tot leven. Bovendien heb je daar veel langer plezier van dan een bosje bloemen. Ga voor een kamerplant die wel tegen een stootje kan, voor het geval de ontvanger geen groene vingers heeft. Enkele tips: cactus, Emeraldpalm, Sansevieria, Monstera, vetplanten of luchtplantjes.

Gegraveerde snijplank

Een praktisch én persoonlijk housewarming cadeau: een gegraveerde snijplank. Kies een mooie houten plank en laat hier de namen van de nieuwe huiseigenaren in graveren. Tip: geef meteen wat lekkere hapjes erbij en je hebt een mooi borrelpakket.

gegraveerde snijplank housewarming cadeau

Cadeaukaart van de bouwmarkt

Verhuizen kost veel geld. Een blik verf, nieuwe kwast of schroeven, al die euro’s tellen snel op tot een groot bedrag. Met een cadeaukaart voor de bouwmarkt maak je de ontvangers zeker weten blij!

Fotoshoot

Als je een wat groter bedrag te besteden hebt, bijvoorbeeld doordat je als groep een cadeau geeft, dan is een fotoshoot een topcadeau. In een nieuw huis zijn de wanden vaak nog kaal. En wat is er nu mooier dan een grote persoonlijke foto aan de muur! Van de kinderen, het stel dat huiseigenaar is geworden, vriendengroep of het gezin. Een mooier cadeau kun je eigenlijk niet geven.

Housewarming boom

Een beetje hetzelfde idee als een kamerplant, maar dan nog een tikje origineler. Verras de nieuwe bewoners op een housewarming feest met een eigen boom voor in de tuin! Laat ze het boompje planten zodat ze nog jarenlang, zittend onder de boom, kunnen genieten van hun eigen stek. Met dit cadeau symboliseer je bescherming, gastvrijheid en geluk. Hoe bijzonder is dat!

Lees ook:  Cadeau voor vriendin: 15 originele cadeaus voor haar

Kookboek

Houd de persoon voor wie je een housewarming cadeau zoekt van koken? Geef dan eens een mooi kookboek cadeau. Fijn om nieuwe gerechten mee uit te proberen en het staat ook nog eens mooi in de kast of op de koffietafel. Tip: maak het extra persoonlijk door een tekst of wens achter te laten in het boek.

Poster als housewarming cadeau

Kale wanden in huis fleur je snel op met een mooie fotolijst met daarin een poster. Ga bijvoorbeeld voor een set botanische posters of een leuke spreuk. Het fijne aan dit cadeau is dat de ontvanger heel makkelijk én goedkoop zelf kan variëren. Na een tijdje toe aan andere kunst aan de muur? Het enige wat hij/zij hoeft te doen is de poster vervangen.

Bekijk posters

Bonbons

Met chocolade kun je eigenlijk nooit misgaan! Zeker als het bonbons van een echte chocolaterie betreft. Wil je iets originelers dan een standaard doos met (verrukkelijke) bonbons? Ga dan voor chocolaatjes in de vorm van een huis of sleutel. Of laat de chocolade personaliseren door de naam of het huisnummer erop te “schrijven”.

Op zoek naar meer cadeau inspiratie? Bekijk onze tips voor de leukste brievenbus cadeaus, gezamenlijke bruiloft cadeaus of een originele kraammand.