gezamenlijk bruiloft cadeau
Blog,  Cadeau ideeen,  Lifestyle

Gezamenlijk bruiloft cadeau: de 10 leukste tips

Je broer, zus, beste vriend of vriendin gaat trouwen en jij ben gevraagd als ceremoniemeester. Wat een eer! Als ceremoniemeester zorg je ervoor dat op de trouwdag alles volgens planning verloopt én vaak ben je ook de persoon die zorgt voor een gezamenlijk cadeau. Een cadeau dat gegeven wordt namens alle bruiloftsgasten. Super leuk en heel waardevol voor het bruidspaar. Maar wat ga je nu geven? Dat kan best een kopzorg zijn. Wij helpen je uit de brand. Hieronder 10 tips voor een tof gezamenlijk bruiloft cadeau. Natuurlijk ook leuk om te geven als groep vrienden of collega’s.

Gezamenlijk cadeau voor bruidspaar

1. Vriendenboek voor het bruidspaar

Persoonlijke cadeaus zijn vaak de beste cadeaus. Een voorbeeld hiervan is een vriendenboek. Dit is een boek met daarin een aantal vragen die iedere gast kan beantwoorden. Dit zijn vaak vragen over het bruidspaar of over jouw relatie tot het bruidspaar. Zoals een leuke herinnering die je deelt of een wens die je wilt uitspreken richting het bruidspaar. Je maakt het boekje extra persoonlijk met leuke foto’s van iedere gast. Er zijn websites waar je heel makkelijk digitaal een vriendenboek kunt samenstellen, maar je kunt er ook eentje zelf ontwerpen. Zo heb ik zelf al vaker een vriendenboek gemaakt via Albelli. Je neemt dan een fotoboek als basis en plakt de vragen, antwoorden en foto’s van iedere gast op één a twee pagina’s. Dit kost wat meer tijd dan een kant-en-klaar boek, maar het voordeel van zelf maken is dat je zelf de opmaak kunt bepalen.

Vriendenboek bruiloftcadeau

2. Tijdschrift voor het bruidspaar

Nog een super leuk persoonlijk cadeau is het maken van een tijdschrift voor het bruidspaar. Iedere gast mag dan één of meerdere pagina’s vullen. Net als in een echt tijdschrift kunnen dit verschillende rubrieken zijn, zoals een column, een rubriek met weetjes of feitjes, een kruiswoordpuzzel, een horoscoop of bijvoorbeeld een quiz. Je kunt helemaal zelf een tijdschrift ontwerpen of gebruikmaken van handige ontwerptools zoals Jilster. Op deze website kun je verschillende sjablonen kiezen en pagina’s toewijzen aan gasten. Zo kun je heel makkelijk samen het magazine maken.

3. Bruiloft cadeaumand

Wat is er nu leuker dan een goedgevulde mand met cadeautjes? Vraag iedere gast om zelf een cadeautje te kopen en verzamel deze aan het begin van de dag. Het is natuurlijk het leukst als het persoonlijke cadeautjes zijn of cadeautjes met een verhaal. Vraag de gasten om een kaartje aan het cadeau te bevestigen zodat het bruidspaar weet van wie welk cadeau is.

Lees ook:  Fotocadeau: dit zijn dé 24 leukste gepersonaliseerde cadeaus

4. Memorybox met foto’s

Een doos met herinneringen als gezamenlijk bruiloft cadeau. Vraag aan iedere gast of ze op de dag van de bruiloft een foto meenemen waar zij op staan samen met de bruid of bruidegom (of allebei) en waar ze fijne herinneringen aan hebben. Het leukst is natuurlijk als ze op de achterzijde van de foto een verhaaltje willen schrijven over deze herinnering. Alle foto’s kun je vervolgens verzamelen in een mooie glazen memorybox of houten memorybox. Extra leuk als je het laat bedrukken met de namen van het bruidspaar en de trouwdatum.

memorybox bruiloft

5. Datenight ideeën

Ook als de wittebroodsweken voorbij zijn is het belangrijk om tijd voor elkaar te maken en zo af en toe een datenight te plannen. Met dit cadeau help je het bruidspaar aan leuke ideeën. Stuur met de uitnodiging een invulkaartje mee waarop iedere gast een tip kan geven voor een leuke date. Bijvoorbeeld samen naar de film, uit eten, samen naar de zonsondergang kijken of een dagje sauna. Verzamel al deze kaartjes vervolgens in een mooie glazen pot of houten doosje en je hebt een origineel én handig cadeau. Als variatie hierop kun je ook nog vragen of de gasten een cadeautje bijvoegen, zoals popcorn voor de bioscoopdate of scrub voor de saunadate.

date night invulkaarten

6. Fotomozaïek

Een mooi en blijvend cadeau geven? Maak dan een fotomozaïek en laat deze afdrukken op canvas, plexiglas of aluminium. Een fotomozaïek is een foto die wordt opgebouwd uit allemaal kleine foto’s. Op afstand zie je één foto en dichtbij honderden kleinere foto’s. Dat maakt dit het ideale cadeau om namens een grote groep mensen te geven. Als hoofdfoto kun je een mooie foto van het bruidspaar nemen. Vraag vervolgens iedere gast om één of meerdere foto’s op te sturen van henzelf met de bruid of bruidegom (of allebei). Met deze foto’s maak je vervolgens de fotomozaïek. Dit hoef je niet zelf te doen, gelukkig zijn hier speciale websites voor.

7. Filmpje voor het bruidspaar

Een cadeau dat weinig geld kost? Wat dacht je van een persoonlijk filmpje? Vraag aan iedere gast om een kort filmpje te maken waarin ze antwoord geven op een leuke of grappige vraag of waarin ze een wens uitspreken richting het bruidspaar. De gasten kunnen dit filmpje gewoon opnemen op hun smartphone en deze naar je toesturen. Vervolgens kun je deze aan elkaar monteren. Dat hoeft helemaal niet lastig te zijn. Er zijn veel videobewerking apps verkrijgbaar die de verschillende fragmenten eenvoudig aan elkaar zetten, zoals Quik en Inshot. Tip: geef wel duidelijk instructies aan de gasten over hoe lang de video mag zijn en of deze staand (telefoon recht) of liggend (telefoon kwartslag draaien) moet zijn. Dat maakt het bewerken makkelijker. Je kunt het filmpje vervolgens op een usb stick zetten en verpakken in een leuk doosje.

Lees ook:  Moederdag cadeau: 25 cadeautips voor je moeder of partner

8. Bankje met handtekeningen of namen

Nog eentje in de categorie persoonlijk én handig. Koop een leuk houten bankje en vraag alle gasten of ze hier hun handtekening of naam op willen zetten. Het bruidspaar kan dit bankje vervolgens lakken en bijvoorbeeld in de tuin zetten. Zo hebben ze een blijvende herinnering aan hun speciale dag.

9. Geef een boom cadeau

Een boom cadeau geven als gezamenlijk bruiloft cadeau? Jazeker! Dit is een origineel én duurzaam cadeau dat het bruidspaar voor altijd herinnert aan hun bijzondere dag en hun leven samen. Een huwelijksboom staat namelijk symbool voor de wens dat het bruidspaar een liefdevol en vruchtbaar leven met elkaar gaat leiden. Zoals de boom groeit, groeit ook de liefde voor elkaar. En hoe gaaf zou het zijn dat het bruidspaar 10, 25 of misschien wel 50 jaar later hun huwelijksdag met vrienden en familie viert onder deze boom!

10. Gepersonaliseerd wijnkistje

Lust het bruidspaar graag een glaasje wijn? Dan is het leuk om namens alle gasten een goede fles wijn te geven uit het jaar waarin ze trouwen. Zorg ervoor dat het een fles wijn is die met de jaren alleen maar lekkerder wordt. Dit flesje kun je vervolgens in een gepersonaliseerd wijnkistje doen, eventueel met mooie gepersonaliseerde glazen. Het bruidspaar kan het flesje wijn dan openen op een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld als ze 1 of 5 jaar getrouwd zijn.

gepersonaliseerde wijnkist

Heb jij nog een leuke tip voor een tof gezamenlijk bruiloft cadeau? Laat het mij weten!