inpaklijst vakantiehuis
Blog,  Reizen

Inpaklijst vakantiehuis: 20 dingen die je zelf mee moet nemen

Ga je binnenkort op vakantie naar een bungalowpark zoals Landal of Centerparcs? Bekijk dan vooraf wat er allemaal in het huisje aanwezig is, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Vaak krijg je bij aankomst een servicepakket met bijvoorbeeld een vaatwastablet en afwasborstel, maar voor een lang verblijf is dit niet voldoende. Hieronder vind je een vakantiehuis inpaklijst met 20 producten die je in de meeste gevallen zelf mee moet nemen.

Wat moet je zelf meenemen naar een vakantiehuisje?

  1. Wc papier

Meestal is er per toilet wel één rol wc-papier aanwezig, maar daarmee redt je het niet een hele week

2. Keukenrol

Keukenrol komt altijd van pas en is meestal niet standaard aanwezig

3. Extra vaatwastabletten of afwasmiddel

Bij de meeste vakantieparken krijg je een servicepakket bij aankomst met daarin een vaatwastablet of een klein flesje afwasmiddel. Dat is meestal niet voldoende voor het hele verblijf, dus neem voor de zekerheid nog een paar extra vaatwastabletten mee of een fles afwasmiddel.

4. Vuilniszakken / pedaalemmerzakken

Ook hiervoor geldt dat bij aankomst de prullenbakken voorzien zijn van een vuilniszak, maar je kunt het beste een extra rol meenemen.

5. Handzeep

Neem minimaal twee flacons handzeep mee: eentje voor in de keuken en eentje voor het toilet of de badkamer.

6. Scherp mesje

In je vakantiehuisje is wel bestek aanwezig, maar vaak zijn de messen niet meer zo scherp. Voor het koken is het fijn om zelf een scherp mesje mee te nemen.

7. Flessenopener of kurkentrekker

Een biertje of wijntje drinken? Dan is het handig om een flessenopener mee te nemen en een kurkentrekker.

8. Olijfolie of bakboter

Als je wilt koken tijdens je verblijf in een vakantiehuis is olijfolie of bakboter onmisbaar. Je kunt dit uiteraard ook kopen in de supermarkt op het vakantiepark, maar vaak is dit een stuk duurder.

9. Peper, zout en andere kruiden

Van peper, zout en andere kruiden heb je vaak maar een beetje nodig. Wil je geld besparen? Neem deze dan vanuit huis mee.

10. Kinderservies: bordjes en bestek

Heb je een kind? Vergeet dan niet om kinderservies mee te nemen, zoals bordjes en kinderbestek. Dit is vaak niet standaard in het vakantiehuisje aanwezig.

Lees ook:  Zagreb Kroatië stedentrip: bezienswaardigheden en tips

11. Vershouddoosjes

Vershouddoosjes zijn een absolute must om mee te nemen. Je kunt er restjes eten in bewaren en het is handig als je er een dagje op uit trekt en iets te eten mee wilt nemen.

12. Afwasborstel en schuursponsje

Op sommige vakantieparken krijg je bij aankomst een servicepakket met daarin een schuursponsje en/of afwasborstel. Check vooraf of dit het geval is voor het vakantiepark waar je heen gaat. Bij twijfel kun je dit het beste meenemen.

13. Schoonmaakdoekjes

Handig om snel de keuken of tafel schoon te maken en neemt minder ruimte in dan losse schoonmaakdoekjes en een fles allesreiniger.

14. Eigen kussen

Dit is geen must, maar zelf neem ik graag mijn eigen hoofdkussen mee. Simpelweg omdat ik daar beter op slaap dan op de meeste kussens die in vakantiehuizen aanwezig zijn.

15. Vaatdoek en theedoek

Je kunt vaak een pakket met keukentextiel toevoegen aan je boeking op een vakantiepark. In mijn ervaring is dit echter vrij duur en vaak krijg je maar één exemplaar. Het kan dus voordeliger zijn om zelf een of meerdere vaatdoeken en theedoeken mee te nemen.

16. Handdoeken

Hiervoor geldt hetzelfde als het keukentextiel. Je kunt tegen betaling handdoeken bij het vakantiepark lenen. Persoonlijk vind ik dit vrij prijzig aangezien je vaak maar één of twee handdoeken per persoon krijgt. Ik neem het zelf liever mee.

17. Badhanddoeken

Een dagje strand of naar het zwembad? Dan is een grote badhanddoek heel fijn.

18. Aansteker of lucifers

Sommige vakantiehuizen beschikken over een eenvoudig gasfornuis zonder ontsteker. In dat geval moet je het fornuis zelf ontsteken. Een lange aansteker of doosje lucifers is dan handig.

19. Boodschappen (bestellen)

Op de meeste vakantieparken is wel een kleine supermarkt aanwezig waar je de belangrijkste boodschappen kunt halen. Vaak zijn de boodschappen hier wel een stuk duurder dan in een reguliere supermarkt. Als je geld wilt besparen kun je het beste de boodschappen meenemen óf halen bij een supermarkt in het nabijgelegen dorp. Tip: bestel je boodschappen vooraf online en haal ze op bij de supermarkt. Veel supermarkten bieden tegenwoordig deze mogelijkheid. Scheelt ruimte in de auto en tijd op de dag van aankomst.

Lees ook:  Autovakantie Kroatie: prachtige natuur en sfeervolle steden

20. Waslijn en knijpers

Verblijf je een week of langer op het vakantiepark? Dan is het wel fijn als je tussendoor een wasje kunt draaien. Check van tevoren of er een droogrek aanwezig is in het huisje. Zo niet, dan kun je een waslijn meenemen. Wasknijpers zijn ook altijd handig; deze zijn meestal niet aanwezig en zijn multifunctioneel. Om de was op te hangen, maar ook om bijvoorbeeld een zak chips en suiker dicht te maken.

Vakantiehuis Nederland

Zin gekregen in een vakantie? Bekijk dan eens het aanbod vakanties op Landal.nl.

Ik schreef eerder ook een blog over Hof van Saksen, Landal Lommerbergen en Landal Esonstad. Hier lees je mijn ervaring op deze parken.