thumbnail Zagreb Kroatie
Blog,  Reizen

Stedentrip Europa: de leukste bestemmingen

Op zoek naar een bestemming voor een stedentrip in Europa? Binnen Europa heb je ontzettend leuke steden waar je je met gemak een paar dagen kunt vermaken. En doordat je niet zo lang hoeft te rijden of vliegen, maak je optimaal gebruik van de tijd. Van Milaan tot aan Venetië of Lissabon, laat je inspireren door onderstaande bestemmingen voor een stedentrip Europa.

Leuke stedentrip Europa

Kathedraal van Milaan

Milaan

Veel winkels, historische bezienswaardigheden, leuke musea en een rijk uitgaansleven. Dat maakt Milaan één van de populairste bestemmingen voor een stedentrip.

Stedentrip Venetië

Venetië

Het is de parel van Italië en misschien wel één van de meest romantische steden ter wereld: Venetië. Kanalen, gondels, heerlijk eten en een pittoreske omgeving: dit zijn dé ingrediënten voor een romantisch uitstapje. 

Stedentrip Europa - Lissabon Toren van Belem

Lissabon

 In de hippe hoofdstad Lissabon is veel te beleven! Ontdek toffe winkeltjes en restaurants in Principe Real, ervaar het uitgaansleven in Bairro Alto of struin door de oude volkswijk Alfama, waar ooit de fadomuziek ontstond. 

sintra stedentrip Europa

Sintra

Sintra was van de 13e tot 19e eeuw de zomerresidentie van de Portugese koningen en is in 1995 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Je vindt hier prachtige kastelen en je staat binnen 30 minuten in Lissabon.

thumbnail Zagreb Kroatie

Zagreb

Zagreb is gezellig, hip, relaxt en er is altijd iets te doen. Het centrum is compact waardoor je het makkelijk ter voet kunt verkennen. En het eten…dat is werkelijk fantastisch!

Thumbnail Florence

Florence

 Florence is een grootheid op het gebied van kunst en architectuur. Je vindt hier onder andere de kunstgalerij Uffizi, de Duomo, de brug Ponte Vecchio en het wereldberoemde beeldhouwwerk David van Michelangelo. 

kassel

Kassel

Kassel is een stad in Duitsland en ligt in de deelstaat Hessen. Je vindt hier een groot aantal musea en een fascinerende mix van oude sprookjes en moderne kunst.