castelo dos Mouros
Portugal,  Reizen

Sintra Portugal: sprookjesachtige kastelen en paleizen

Heb je nog tijd over tijdens je stedentrip Lissabon? Breng dan vooral een bezoek aan Sintra. Met de trein ben je vanaf treinstation Rossio in slechts 30 minuten in deze stad die vol staat met prachtige kastelen, paleizen, tuinen en parken. Het is net alsof je in een sprookje bent beland. Sintra was van de 13e tot 19e eeuw de zomerresidentie van de Portugese koningen en is in 1995 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Sintra bezienswaardigheden

Als je in Sintra aankomt kun je op verschillende manier het gebied ontdekken. Wij kozen lekker toeristisch voor de hop on hop off bus. Dit is de snelste manier om de verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Er zijn verschillende tourbussen die een eigen route rijden. De populairste is de gele lijn, bus 434, die stopt bij het treinstation, Palácio National, Castelo dos Mouros en Palácio da Pena. Een busticket kost 6,90 euro en je kunt op elk gewenst moment in- en uitstappen.

Sintra kasteel: Palácio da Pena

Van alle bezienswaardigheden is Palácio da Pena misschien wel de bekendste. Dit paleis staat op een 450 meter hoge heuvel en toornt statig boven het landschap uit. Door de verschillende kleuren, tegelwerk en bouwstijlen is het een echte eyecatcher. Geel, blauw, rood en goud…. het paleis is een bonte verzameling van kleuren. Ga op ontdekkingstocht langs de kleurrijke torentjes en versierde gevels en geniet van het prachtige uitzicht over de omgeving en Castelo dos Mouros.

Hotel Sintra

Booking.com