Sinterklaas cadeau inpakken
Blog,  Cadeau ideeen

Sinterklaas cadeau inpakken: 8 inpaktips

Wil jij je Sinterklaas cadeau inpakken op bijzondere en mooie manier, maar heb je geen idee hoe dit aan te pakken? Ik heb 8 tips hoe je eenvoudig jouw cadeau een upgrade geeft en hem extra feestelijk inpakt. Ter inspiratie geef ik meteen een aantal voorbeelden erbij die ik vond via Pinterest.

Sinterklaas cadeau inpakken tips

Bijzonder inpakpapier

De uitstraling van een cadeau begint met het inpakpapier. Sinterklaas inpakpapier is vaak heel druk en kleurrijk. Leuk voor de kinderen, maar als je net iets moderners wilt of een cadeau hebt voor een volwassene is het ook leuk om voor een stijlvoller cadeaupapier te gaan. Bijvoorbeeld wit met zwart motief. Of ga voor een duurzame inpakmethode en kies voor inpakken met stof.

Lint of touw

Cadeautje ingepakt? Bind dan eens een mooi bijpassend lint of touw om het cadeautje heen. Dat maakt het nét wat meer af en geeft het een luxere uitstraling.

Inpakzakjes

Kleine cadeautjes kun je ook super goed inpakken in een cadeauzakje. Dit is een stuk makkelijker en geeft een mooi afgewerkt eindresultaat. Net als bij inpakpapier kun je er een mooi lint of touw omheen binden.

Washi tape

Met washi tape kun je heel veel leuke dingen doen. Je kunt er bijvoorbeeld foto’s mee op hangen, maar het is ook heel handig om versieringen mee aan te brengen op je cadeau. Wikkel het bijvoorbeeld rond je cadeautje of maak er een vormpje mee, zoals een mijter.

Stickers

Voeg leuke Sinterklaas stickers toe aan je cadeau met bijvoorbeeld een Sinterklaas, piet of een mooie tekst. Ideaal om touw of lint mee vast te zetten of washi tape netjes mee af te werken.

Persoonlijk kaartje

Maak het cadeau extra persoonlijk door een persoonlijk kaartje toe te voegen. Tip: schrijf hier een kort Sinterklaasgedicht op.

Naam ontvanger

Je kunt gewoon met een pen of marker de naam van de ontvanger op het cadeau zetten, maar het is nog veel leuker om dit te doen met stickers of karton. Koop letterstickers en stel hiermee de naam samen of knip zelf letters uit karton en plak deze op het cadeau.

Iets lekkers toevoegen

Maak het Sinterklaas cadeau af met een leuk extraatje. Zo kun je bijvoorbeeld een klein zakje pepernoten aan het cadeau bevestigen of een taaitaai. Of ga voor chocolademunten of schuimpjes.

Lees ook:  Sinterklaas versiering: 12 decoratietips voor jouw interieur