Sinterklaas schoencadeaus
Blog,  Cadeau ideeen

Schoencadeaus inspiratie: leuke Sinterklaas cadeautjes

Sinterklaas is weer in het land en betekent dat het schoentje gezet mag worden! Maar wat stop je nu iedere dag in de schoen van je dochter of zoon? Wij hebben een aantal tips voor leuke en goedkope schoencadeaus.

Wanneer schoen zetten?

Eind november komt Sinterklaas traditiegetrouw aan in Nederland. Vanaf dat moment tot aan Pakjesavond mogen kinderen van hun ouders vaak hun schoen zetten. Je bepaalt zelf vanaf welke leeftijd jouw kind zijn of haar schoen mag zetten en hoe vaak. Als je kind dit heel spannend vindt wil je het schoen zetten misschien beperken tot in de weekenden om zo teveel slapeloze nachten te voorkomen.

Budget schoencadeaus

Vaak maakt het niet zoveel uit wat er in het schoentje zit de volgende ochtend. Het zetten zelf is al spannend genoeg. Je hoeft dus geen grote of dure cadeaus hiervoor uit te kiezen. Houd het klein, zodat je geld overhoudt voor de cadeaus op Pakjesavond.

Sinterklaas schoencadeaus tips

Accessoires bij een groter cadeau

Een groot cadeau in gedachten voor Pakjesavond? Gebruik bijpassende accessoires dan als schoencadeau. Op die manier spreid je het cadeau uit over meerdere dagen én maak je je kind alvast warm voor de grote verrassing.

Iets lekkers

Een lekkernij in de schoen is altijd goed, zoals strooigoed of een chocoladeletter. Liever iets gezonds? Ga dan voor een mandarijn, doosje rozijnen, knijpfruit of een suikervrije snack.

Knutselspullen

Knutselmaterialen zijn het ideale schoencadeau. Dit is vaak goedkoop en je kunt er niet genoeg van hebben. Denk aan leuke (glitter)stiften, een kleurboek, stickers of knutselpapier. Dit koop je voor een schijntje bij bijvoorbeeld Action.

Klei

Is jouw kindje dol op kleien? Geef dan een doosje Play-Doh. Je hebt verschillende kleurtjes en zelfs met glitters erin. Ook leuk: gereedschap voor klei, zoals uitsteekvormen. Goed voor uren speelplezier.

Boek

Een leuk voorleesboek, zoekboek of doeboek doet het ook altijd goed. Extra leuk op miniformaat zodat het ook in de schoen past.

Lego of Duplo

Kleine LEGO of Duplo sets zijn een leuke uitbreiding op de collectie van je kind en door het formaat ideaal als schoencadeau.

Gymtas

Is je kind toevallig toe aan een nieuw gymtas? Je hebt gymtassen in allerlei leuke kleurtjes en prints en ze passen perfect in de schoen.

Lees ook:  Sinterklaas versiering: 12 decoratietips voor jouw interieur

Lunchbox of beker

Met een stoere broodtrommel of beker maak je je kleintje ook heel blij. Bijvoorbeeld van het favoriete tekenfilmkarakter van je kind.

Cosmetica

Voor de meiden een leuke nagellak of lipgloss speciaal voor kinderen. En voor de jongens stoere plaktattoos.

Kleding

Eentje in de categorie praktisch: ondergoed, sokken of een leuke pyjama. Zeker als je kind iedere avond zijn of haar schoentje mag zetten is het wel fijn om af te wisselen met praktische cadeaus.

Spullen voor speelkeuken

Heeft jouw kind al een kinderkeukentje? Dan zijn accessoires hiervoor een leuk schoencadeautje. Bijv. pannen, kookgerei en allerlei soorten speelgoed groenten en fruit. Ook leuk om deze accessoires te geven als het speelkeukentje hét grote cadeau is voor Pakjesavond.

Gips gieten

Een tip voor de crea bea’s: gipsfiguren gieten. Met deze leuke sets van SES kan je kindje zelf een figuurtje maken van gips en deze vervolgens helemaal zelf verven of versieren.

Kinetisch zand

Kinetisch zand is zand waarmee je kind binnen kan spelen. Het is zacht en net als klei goed te kneden. Je hebt kinetisch zand in allerlei kleuren en er zijn tal van accessoires voor verkrijgbaar zoals steekvormen en een mini zandbak. Geef verspreid over meerdere dagen verschillende kleurtjes zand en accessoires en je hebt meteen een aantal leuke schoencadeaus.

Speelgoed voor in de zandbak

Kan jouw kind zich ook uren vermaken in de zandbak? Dan is speelgoed voor in de zandbak een leuk schoencadeautje. Naast de standaard schep en emmer heb je ook veel verschillende vormen, kiepauto’s en zelfs een zandbak kookset.

Spelletjes

Kleine spelletjes doen het ook goed in de schoen. Hierbij kun je denken aan een leuk kwartetspel, UNO junior, een jojo, dobbelspel, springtouw, elastiek, hengelspel of geluidenspel. Er is enorm veel keuze voor iedere leeftijd en budget.

Poppenkleding en -accessoires

Heeft jouw kind een pop of ben je van plan om deze nog te geven? Dan kun je de bijpassende accessoires zoals poppenkleding en verzorgingsspullen heel goed als schoencadeau gebruiken.

Meer schoencadeaus

Dit is een kleine greep uit alle schoencadeaus. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke cadeautjes te verzinnen. Kijk voor meer inspiratie bijvoorbeeld eens bij deze winkels:

Lees ook:  Vaderdag cadeau: 25 cadeautips voor je vader of partner

Op zoek naar leuke manieren om de schoencadeaus in te pakken? Bekijk onze Sinterklaas inpaktips.