kinderboeken peuters
Blog,  Ouderschap

De 15 leukste kinderboeken voor peuters

Op zoek naar een leuk kinderboek voor je peuter? Er is zoveel te kiezen dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je op weg en delen de 15 leukste kinderboeken voor peuters (volgens ons) met je.

Kinderboeken voor peuters

Als je kind de peuterleeftijd bereikt dan is voorlezen erg belangrijk én leuk. Het is een goede manier om een rustmomentje samen met je kind te hebben én om de taalontwikkeling te stimuleren. Je kind kan zich nog niet zo lang concentreren dus in deze fase zijn boekjes met korte verhaaltjes, prentenboeken en zoekboeken een goede keuze.

De gele ballon

Dit is een prachtig prentenboek zonder tekst en uitleg. Je peuter kan iedere bladzijde verkennen en op zoek gaan naar een aantal terugkerende elementen zoals de gele ballon, het blauwe autootje, een fakir en een boef.

Elke dag Dikkie Dik

Dikkie Dik, wie kent ‘m niet? Al veertig jaar worden er verhaaltjes over de ondeugende kat Dikkie Dik geschreven. In deze voorleesbundel vind je 365 verhaaltjes over de avonturen van Dikkie Dik. Zo kun je iedere dag een verhaaltje voorlezen aan je peuter.

Woezel & Pip 5 min. verhaaltjes

Mening kind is dol op Woezel & Pip. In dit leuke peuterboek vind je korte verhaaltjes die zich afspelen in de Tovertuin. Woezel, Pip en hun vriendjes beleven hier allerlei avonturen. Een ideaal boek voor het slapengaan.

Nijntje boekjes

Het lieve kleine konijntje Nijntje beleeft de leukste avonturen in de boekjes van Dick Bruna. Zo gaat Nijntje naar de dierentuin, naar zee of logeren bij opa en oma. Er zijn meer dan 100 boekjes. Ieder boekje bevat een kort verhaaltje en levenslessen voor je kleintje.

Rupsje Nooitgenoeg kartonboek

Dit kartonboek is een extra stevige uitgave van het klassieke prentenboek van Eric Carle. Hierin kruipt Rupsje Nooitgenoeg uit zijn ei. Hij heeft honger, dus begint met eten tot hij een hele grote dikke rups is. Uiteindelijk transformeert hij naar een mooie vlinder.

Bobbi boekjes

Bobbi is een vrolijke beer. Met zijn knuffelvriendjes gaat hij naar de kinderboerderij of de kapper, doet boodschappen, logeert bij opa en oma of leert hij fietsen. De vrolijke verhaaltjes zijn op rijm geschreven en geschikt voor peuters vanaf 2 jaar. Je kunt kiezen uit tientallen Bobbi boekjes.

Mijn eerste kijk- en zoekboek

Peuters zijn dol op kijk- en zoekboeken, omdat er van alles te ontdekken valt. Ze kunnen zich er urenlang mee vermaken. Een poes op een fiets, een konijn met een bril of een pinguïn met een hoed. Kan jouw kind ze allemaal vinden?

Gonnie & vriendjes speelboek

Dit is een vrolijk speelboek over Gonnie en haar ganzenvriendjes. Weinig woorden, maar heel veel zoekplezier. Je vindt in het boek puzzels, doolhoven en zoekplaten vol met gansjes en allerlei andere dieren.

Wat ben jij lief

Een lief boekje voor nieuwsgierige kinderen vanaf 2 jaar. Het verhaal gaat over een klein beertje en zijn mama die heel veel van elkaar houden. Ze zijn de hele dag samen en beleven allerlei avonturen met de andere dieren in het bos.

Woezel & Pip groot speurboek

Dit is een persoonlijke favoriet van mijn dochter. Een prachtig boek van Woezel & Pip met daarin 7 extra grote zoekplaten waarin ze op ontdekkingsreis gaan rond de wereld. Van Australië tot aan Azië. Met dit boek is je peuter urenlang zoet.

Ik leer de kleuren

In dit kijkboek leert je peuter niet alleen nieuwe woordjes, maar ook kleuren en cijfers! Per kleur is er een pagina met daarop allerlei onderwerpen die passen bij die kleur. Dankzij de handige tabbladen kun je makkelijk navigeren. Een aanrader!

Mijn wereld vol woorden

Maak kennis met Bruno. Een vrolijke hond die je meeneemt langs allerlei plekken: het huis, de tuin, de stad en de dierentuin. Kan jouw kind dit ondeugende hondje op elke pagina vinden? Dit kleurrijke kartonboek zal je kind verwonderen.

Jip en Janneke

Dit is een klassieker, want wie is er nu niet opgegroeid met Jip en Janneke? In dit boek zijn alle avonturen van kleutervriendjes Jip en Janneke gebundeld. Met prachtige illustraties in zwart-wit én kleur. Dit boek is geschikt voor kindjes vanaf ongeveer 3 jaar.

De grote rode bus

Een boek met een boodschap. Het gaat over een grote rode bus die vast komt te zitten in een gat in het wegdek. Hierdoor ontstaat een enorme file. Wie kan er helpen? Dit boek laat zien dat er voor elk probleem een oplossing is en wordt veel gebruikt op kinderdagverblijven.

Nog even een kusje erop

O nee, Klein Konijn is gevallen en dat doet pijn. Hij heeft zelfs een beetje bloed op zijn arm! In dit boek worden peuters aangemoedigd Klein Konijn te troosten en weer op de been te helpen. Een pleister, een kusje erop, nog even het vuil van zijn kleren slaan en dan kan Klein Konijn weer verdergaan.

Nog meer inspiratie voor een cadeau voor een peuter? Bekijk ons blog voor cadeautips.