pasen activiteiten
Blog,  Ouderschap

Pasen activiteiten: 10 dingen om met je kinderen te doen

Binnenkort is het Pasen en dat betekent lekker uitgebreid ontbijten en genieten van een paar vrije dagen. Het moment om er met het gezin op uit te trekken en leuke dingen te doen of het juist thuis gezellig te maken. Je kunt thuis immers van alles ondernemen. Van samen bakken tot aan een speurtocht of een leuk doe-het-zelf project. Met deze 10 Pasen activiteiten verveel je je geen moment!

Paaseieren zoeken

Dit is natuurlijk dé paasklassieker en mag zeker niet ontbreken: paaseieren zoeken. Afhankelijk van het weer kun je de eieren binnen of buiten verstoppen. Geef je kinderen ieder een mandje of bakje en…zoeken maar!

Pasen kleurplaat

Ook een leuke Pasen kleurplaat mag niet ontbreken. Een fijn momentje voor de kinderen om creatief bezig te zijn. Deze Pasen kleurplaat kun je gratis downloaden in mijn webshop. Ga samen aan de slag met het inkleuren en versieren van de 9 paaseieren.

pasen kleurplaat

Knutselen Pasen

Er zijn super veel leuke knutselprojecten te bedenken voor Pasen. Denk aan: een paasmandje weven, een kuikentje maken, paaseieren stempelen of een paashanger maken van strijkkralen. Pinterest staat vol met inspiratie. Hieronder een aantal ideetjes uitgelicht.

Samen bakken

Samen bakken is lekker én leuk, want alles wat je maakt kun je daarna opeten. Wat je zoal kunt bakken? Bijvoorbeeld paasbroodjes, cakejes, paaskoekjes of zelfs een hele paastaart!

Eieren verven

Ook dit is een klassieker. Na het paaseieren zoeken, is het tijd om de eieren te verven. Leuk voor je kinderen, maar ook voor jezelf. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden en sommige van onderstaande ideeën zijn echte kunstwerkjes.

Pasen bingo

Lekker actief bezig zijn? Organiseer dan eens een Pasen bingo en ga op speurtocht in jullie huis, tuin of buurt. Het is heel simpel. Iedere deelnemer krijgt een bingokaart en een potlood of pen. Vervolgens trekt iedereen eropuit om de onderwerpen die op de bingokaart staan te vinden. Degene die als eerste alle 9 (of de meeste) plaatjes heeft gevonden wint!

pasen bingo speurtocht

Eier-lepel-race

Dit oudhollandse spel zorgt gegarandeerd voor heel veel plezier en past perfect bij Pasen. Iedere deelnemer krijgt een lepel in de hand met daarop een ei. Vervolgens moeten zij een parcours afleggen zonder het ei te laten vallen! Het ei mag niet aangeraakt worden. Als het ei valt moet je opnieuw beginnen en degene die het snelst de finish bereikt heeft gewonnen.

Lees ook:  Speelgoed 3 jaar: onze tips voor peuters!

Lego bouwen

Lego is voor alle leeftijden dus een leuke familieactiviteit. Bouw samen een van de speciale Pasen legosets of maak met de stenen die je al hebt leuke paasfiguren. Zo kun je paaseieren maken of een paashaas.

Pasen raamtekening maken

Een raamtekening is een leuke paasdecoratie tip, zeker als je deze helemaal zelf maakt. Je versiert er namelijk je huis binnen én buiten mee. En het is ook nog eens een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen. Een raamversiering maak je met speciale raamstiften. Je kunt eventueel een tekening als sjabloon gebruiken. Hiervoor plak je de tekening aan de buitenzijde op het raam en trek je deze aan de binnenkant over.

Play-Doh Pasen activiteiten

Creatief met speelklei. Maak samen met je kinderen de leukste paasfiguurtjes met Play-Doh, zoals gekleurde eieren, een paashaas of een mandje met daarin eitjes.