werkkamer verwarmen
Geldzaken,  Wonen

Werkkamer verwarmen: 5x comfortabel thuiswerken

In Coronatijd maakte heel Nederland kennis met thuiswerken. Waar het eerst wennen was, zijn veel mensen nu blij met de vrijheid en flexibiliteit dat het geeft. Veel bedrijven bieden ook na Coronatijd nog de mogelijkheid tot thuiswerken, maar dit zorgt voor nieuwe uitdagingen in huis. Want hoe zorg je ervoor dat je comfortabel kunt thuiswerken als de temperatuur buiten daalt en de gasprijzen juist stijgen? Een hele dag thuiswerken betekent immers dat je het huis moet verwarmen wat extra kosten met zich meebrengt. In plaats van het hele huis verwarmen kan het verstandig zijn om te kijken naar alleen je werkkamer verwarmen. Zo bespaar je op je energierekening. In dit blog delen wij 5 manieren hoe je comfortabel en warm je werkdag doorkomt.

Hoe kun je je werkkamer verwarmen?

Als je altijd op dezelfde plek werkt, bijvoorbeeld in een werkkamer, dan is het zonde om het hele huis te verwarmen. Het kan dan kostenefficiënt zijn om juist alleen de thuiswerkplek te verwarmen. Natuurlijk kun je jezelf warm kleden, maar als je stilzit krijg je het toch sneller koud. Met deze van 5 tips voor werkkamer verwarmen maak je een dagje thuiswerken een stuk comfortabeler.

Werkkamer verwarmen met een elektrische kachel

Op dit moment is elektriciteit goedkoper dan gas, wat elektrisch verwarmen een interessant alternatief maakt. Een goede manier om een ruimte snel warm te krijgen is met een convector of keramische kachel. Je koopt deze al voor een paar tientjes en het zorgt ervoor dat een ruimte binnen een paar minuten warm wordt. Een elektrische kachel werkt wel het beste in een kleine ruimte en zodra je hem uitzet verdwijnt de warmte relatief snel, zeker in een slecht geïsoleerde ruimte. Dat maakt het minder geschikt voor het hele huis, maar juist een goede optie voor het verwarmen van een werkkamer. Let bij aanschaf op het vermogen, verbruik en het aantal vierkante meters dat je ermee kunt verwarmen.

Bekijk elektrische kachels

Investeer in een infrarood verwarming

Ben je op zoek naar een duurzame manier van verwarmen? Dan is een infrarood verwarming een goede optie. Dit is een stuk zuiniger dan een elektrische kachel. Hiermee verwarm je namelijk niet de hele ruimte, maar alleen de objecten en mensen erin door middel van infraroodstraling. Er wordt dus geen warmte afgegeven aan de lucht, maar alleen aan mensen, meubels en bijvoorbeeld muren. Dat maakt infrarood verwarming heel geschikt voor plaatselijk verwarmen. Je kunt infraroodpanelen op verschillende plekken in huis plaatsen, zoals aan de muur of het plafond.

Lees ook:  Babykamer inrichten? 7 gouden budgettips!

Bekijk infrarood verwarming

Blijf warm met een warmtekussen

Wist je dat er ook elektrische warmtekussens bestaan? Dit is een kussen met een verwarmingselement erin. Leg hem in je bureaustoel om zo je bovenlijf op te warmen. Dat gaat niet alleen kou tegen, maar helpt ook bij verkrampte spieren. Het is eigenlijk gewoon een moderne variant van de pittenzak.

Bekijk warmtekussens

Gebruik een warmtemat voor je handen en voeten

Als je snel koude handen of voeten hebt dan is een elektrische verwarmingsmat ook ideaal in je werkkamer. Je hebt speciale verwarmde bureau onderleggers en voetenmatten die door middel van infraroodwarmte ervoor zorgen dat je warm blijft. Ideaal voor iedereen die veel achter de computer zit.

Bekijk verwarmingsmatten

Snel opwarmen met een elektrisch warmtedeken

Zit jij stiekem ook vaak met een dekentje over je benen heen te werken? Dan is een elektrisch warmtedeken jouw nieuwe beste vriend. Hiermee warm je snel je hele lijf op. Je hoeft hem vaak maar kort aan te zetten, waarna de warmte onder het deken blijft hangen. Het is ideaal voor een thuiswerkdag, maar natuurlijk ook voor een avondje bankhangen of als extra deken voor in je slaapkamer.

Bekijk elektrische warmtedekens

Op welke manier ga jij jouw werkkamer verwarmen?