babykamer inrichting
Blog,  Geldzaken,  Ouderschap,  Wonen

Babykamer inrichten? 7 gouden budgettips!

Een babykamer inrichten duur? Dat hoeft helemaal niet! Met deze babykamer budgettips richt je voor weinig geld een super leuke babykamer in.

Budget babykamer inspiratie

1. Tweedehands babykamer meubels

Meubels zijn één van de grootse kostenposten bij een babykamer inrichten. Een nieuwe set meubels kost al snel honderden euro’s. Er valt hier dus enorm veel geld te besparen. Speur rommelmarkten, Facebookgroepen en Marktplaats af en je zult zien dat er enorm veel mooie babykamer meubels worden aangeboden voor een prikkie. Veelal in goede staat, aangezien deze meubels maar een paar jaar worden gebruikt. Nog meer besparen? Koop dan een opknappertje. Een likje verf doet vaak wonderen!

2. Verf of behang met korting

Met verf of behang creëer je direct een bepaalde sfeer in de babykamer. Verf en behang kosten echter veel geld, zeker wanneer je kiest voor een bijzonder printje of goede kwaliteit verf. Een makkelijke manier om geld te besparen is goed de aanbiedingen van bouwmarkten en verfspeciaalzaken in de gaten houden. Er is altijd wel een bouwmarkt te vinden waar verf of behang in de aanbieding is. En dat kan je tientallen euro’s besparen.

3. Goedkope babykamer poster

Pimp die kale muur in de babykamer met een mooie poster, bijvoorbeeld van een dier of een inspirerende quote. Je kunt een kant-en-klare poster kopen, maar wist je dat je ook op verschillende websites posters kunt downloaden? Zo kun je in mijn webshop voor een zacht prijsje kiezen uit allerlei poster downloads, van dieren tot aan quotes. Het enige wat je nog hoeft te doen is de poster (laten) uitprinten. Tip: doe de poster in een mooie lijst voor een extra luxe uitstraling. Deze koop je voor een paar euro bij bijvoorbeeld Action, Ikea of Xenos. Dit scheelt je al snel tientallen euro’s.

kinderkamer poster
kinderkamer poster
kinderkamer poster

Download deze posters hier

4. Babykamer accessoires zelf maken

Niet vies van een DIY projectje? Dan maak je eenvoudig zelf de leukste babykamer accessoires. Dat is een stuk goedkoper dan wanneer je deze koopt. Van een regenboog macramé hanger tot aan een naamslinger of muziekmobiel. Kijk op Pinterest voor de leukste ideeën voor babykamer inrichten.

5. Tweedehands babykleding

Babykleding hoort ook een beetje bij de babykamer inboedel. Er is niets leuker dan babykleding shoppen, maar je bent er ook behoorlijk wat geld aan kwijt. Een goed en goedkoop alternatief is tweedehands babykleding kopen. Babykleding slijt weinig, zeker in de kleinere maten. Baby’s hebben het soms maar een paar keer aan voordat ze eruit groeien en ze bewegen weinig. Heel geschikt om nog eens te dragen. Dat is meteen ook een duurzame keuze. Op Marktplaats of Vinted vind je de mooiste kleding voor slechts een paar euro.

Lees ook:  Speelgoed 3 jaar: onze tips voor peuters!

6. Houd het tijdloos

Kies je voor een tijdloze babykamer inrichting dan heb je er langer plezier van en bespaar je dus op de langere termijn ook geld. Kies voor een neutrale basis met neutrale kleuren en meubels en varieer eventueel met de accessoires. Die zijn goedkoper te vervangen als je bijvoorbeeld na twee jaar toch net een andere sfeer wilt neerzetten.

7. Voorkom miskopen bij babykamer inrichten

Tenslotte, win advies in voordat je iets koopt. Er is zo ontzettend veel keuze als het om babyproducten gaat. Vraag vrienden en familie welke producten zij fijn vonden en lees recensies. Zo voorkom je dat het verkeerde matras koopt of bijvoorbeeld heel veel meubels aanschaft die je helemaal niet gaat gebruiken. In de meeste babyuitzetlijstjes staan producten die je uiteindelijk helemaal niet nodig hebt. Bij twijfel, koop het dan nog niet. Als je iets echt nodig hebt, heb je het snel genoeg besteld of gekocht in de winkel.