oud en nieuw thuis vieren
Overig

Oud en Nieuw thuis vieren: zó maak je er een feestje van!

Bij Oud en Nieuw denk je vaak aan allerlei grote feesten en evenementen waar je samen het nieuwe jaar inluidt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon thuisblijven met je kinderen, familie en vrienden. Dat is nét zo gezellig en het is een mooi moment om echt even aandacht voor elkaar te hebben. Met deze 10 tips wordt Oud en Nieuw thuis vieren een echt feestje.

Oud en Nieuw thuis vieren tips

Met z’n allen wachten totdat de klok 12 uur slaat is natuurlijk niet zo’n feestelijk. Er zijn tal van dingen die je kunt doen op oudejaarsavond om de tijd wat sneller te laten gaan. Hieronder delen wij een aantal Oud en Nieuw thuis vieren tips.

1. Versier het huis

De eerste stap voor een onvergetelijke Oud en Nieuw is het versieren van het huis. Hoe kom je immers beter in de feeststemming dan wanneer je slingers ophangt? Je kunt deze zelf maken óf koop ze in een feestwinkel of online. Het is leuk wanneer je een bepaald kleurenschema bedenkt, bijvoorbeeld alles zwart en goud of juist heel kleurrijk roze en zilver. Als je een themafeestje hebt georganiseerd dan stem je natuurlijk het beste de versiering af op het thema.

2. Organiseer een themafeest

Een leuke manier om oudejaarsavond wat extra’s mee te geven is door een themafeest te organiseren. Dit hoeft helemaal niet zo groots en meeslepend te zijn als het klinkt en werkt zowel voor je gezin als voor een iets groter gezelschap. Kies een thema en pas daar bijvoorbeeld je kleding, versiering en eten op aan. Als je het nog een stapje groter wil aanpakken dan zorg je ook voor bijpassende spelletjes en muziek. Een aantal thema ideetjes: jaren ’70, disco fever, black & white, glitter & glamour. Ook leuk: een pyjamafeestje.

3. Lekker samen eten

Bij oudejaarsavond hoort natuurlijk lekker eten en drinken. Oliebollen mogen niet ontbreken en een fijne borrel(hap) wordt ook gewaardeerd. Maar je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om iets eerder te starten en samen te dineren. Of je nu een driegangenmenu maakt, tapas serveert of het gourmetstel uit de kast trekt: eten verbindt!

Lees ook:  Sinterklaas versiering: 12 decoratietips voor jouw interieur

4. Ga voor karaoke

Op zoek naar een leuke activiteit voor Oud en Nieuw? Ga dan voor karaoke! Muziek brengt meteen sfeer in huis en karaoke staat garant voor veel grappige en gezellige momenten. Tip: maak een playlist met nummers die passen bij de jaarwisseling, zoals “Happy New Year” van ABBA.

5. Organiseer een spelletjesavond

Als je Oud en Nieuw thuis viert dan mogen gezelschapspelletjes niet ontbreken. Maak er een gezellige spelletjesavond van met lekkere hapjes en drankjes en de leukste spellen. Denk aan bordspellen, kaartspellen of zelfs een escape game. Spellen die wij erg leuk vinden voor oudejaarsavond zijn bijvoorbeeld Trivial Pursuit, Twister, 30 seconds en Pictionary. Als je Oud en Nieuw viert met kinderen dan pas je daar natuurlijk het spel op aan. En als je alleen met vrienden bent, dan is een drankspelletje ook leuk om te doen.

Bekijk de leukste spellen

6. Cocktails maken

Naast een hapje, mag een drankje ook niet ontbreken. Maak van de gelegenheid gebruik om de lekkerste cocktails te maken. Leuk om samen te mengen en shaken én natuurlijk heerlijk om op te drinken.

7. Terugkijken en vooruitkijken

Bij de jaarwisseling hoort ook altijd een stukje bezinning. Het is een goed moment om even terug te kijken op het jaar. Wat is er allemaal gebeurd? Wat waren de leuke en minder leuke momenten? En wat wil ik graag anders doen in het nieuwe jaar? Het delen van herinneringen zet vaak de deur open voor mooie gesprekken met vrienden en familie. En het helpt bij het formuleren van goede voornemens.

8. Countdown bags

Heb je weleens van countdown bags gehoord? Dit zie ik steeds vaker voorbijkomen op Pinterest en is een leuke activiteit tijdens Oud en Nieuw. Vooral voor kinderen. Het werkt als volgt. Jij en jouw gasten mogen ieder uur, totdat het middernacht is, een “countdown bag” openen. In deze tas zit een leuke activiteit of een klein cadeautje. Hierbij kun je denken aan een spelletje, een klein speelgoedje of iets lekkers. Zo duurt het wachten minder lang.

9. Samen oudejaarsconference kijken

Ieder jaar is de oudejaarsconference op televisie. Als je van cabaret houdt dan is het leuk om samen voor de televisie te gaan zitten en even lekker samen te lachen.

Lees ook:  Paasdecoratie tips: 5 originele ideeën voor je interieur

10. Genieten van mooie muziek

Zonder muziek geen feest. Voor een fijne feestelijke sfeer is het een goed idee om een playlist te maken met leuke nummers en deze af te spelen. Deze playlist kan bijvoorbeeld aangepast zijn op je themafeest of nummers bevatten die het afgelopen jaar populair waren. Of nummers die speciaal voor jullie zijn als vriendengroep of familie. Mocht je geen inspiratie hebben dan kun je altijd even op Spotify kijken. Hier zijn genoeg leuke playlist te vinden voor de jaarwisseling.