Puckababy slaapzak
Mijn favorieten,  Ouderschap

Puckababy slaapzak: mijn favoriet voor baby en peuter

Als er een merk is waar wij dol op zijn dan is het wel Puckababy. Dit merk staat bekend om haar slaapzakken en inbakerzakjes en heeft al menig gezin geholpen bij het krijgen van meer nachtrust. Wij maakten kennis met de Puckababy slaapzak toen onze dochter nog maar een paar weken oud was. Zij was een ontzettend bewegelijke baby dus we hadden als snel door dat zij baat had bij inbakeren. Ik kreeg van een vriendin de tip om eens de Puckababy Piep te proberen. Het was een groot succes en dus volgde de Mini, Newborn en de Bag 4 Seasons. In dit blog deel ik je mijn ervaring met deze producten, zodat je kunt besluiten of dit misschien ook iets voor jou is.

Slaapoplossingen voor baby, peuter en kleuter

Voordat ik mijn ervaringen deel, eerst wat achtergrondinformatie over het merk. Puckababy bestaat sinds 2007 en zij ontwerpen en vervaardigen hun producten in Nederland. Puckababy biedt producten aan voor kinderen van 0 tot 7 jaar die stuk voor stuk voldoen aan de strengste eisen voor babyveiligheid. Hun missie is om baby’s, peuters en kleuters goed te doen doorslapen. En eerlijk is eerlijk, zij hebben ons zeker geholpen! Puckababy biedt pyjama’s, wikkeldoeken en dekens, maar ze zijn toch wel het meest bekend om hun slaapzakken. Er is er één voor iedere fase in het leven van je kleintje.

Puckababy slaapzakken
puckababy slaapzak designs

Puckababy slaapzak

Hieronder een overzicht van alle Puckababy slaapzakken met daarbij de geschikte leeftijd.

Vanaf 0 maanden

Vanaf 3 maanden

Vanaf 6 maanden

Vanaf 2,5 jaar

Puckababy Piep

Toen onze dochter net geboren was bakerden we haar in met een hydrofiele doek. Dat ging een paar weken goed maar al snel wurmde ze zich los en begon ze met haar armpjes te “maaien” in haar slaap. Ze sloeg zichzelf dan in het gezicht of krapte zich met haar scherpe nageltjes. Dat was niet goed voor haar slaap dus wij gingen op zoek naar een andere manier om haar meer rust te geven. We vonden de oplossing in de Puckababy Piep. Dit was onze eerste kennismaking met Puckababy en we waren meteen verkocht.

De Puckababy Piep is een inbakerzakje in de vorm van een cocon. Het voelt zacht en warm en doet je baby denken aan de tijd bij mama in de buik. De armpjes zitten in het inbakerzakje waardoor je baby zichzelf niet meer wakker kan slaan en door de begrenzing vindt je baby sneller rust en slaapt het langer en dieper. Dat is fijn voor je baby en voor jullie! De Puckababy Piep is er in veel verschillende leuke designs en is gemaakt van 100% katoen. Je kunt de slaapzak gewoon uitwassen en in de droogtrommel doen, wat superfijn is bij eventuele ongelukjes. Deze slaapzak is geschikt voor kinderen van 0 tot 3 maanden of een maximum lengte van 62 cm. Is je kindje ouder of langer, dan kun je overstappen op de Puckababy Mini.

Lees ook:  De 5 beste Landal parken in Nederland
Puckababy piep

Puckababy Mini

De Puckababy Mini is de opvolger van de Piep en maakt de overgang naar een slaapzak makkelijker. Omdat wij tevreden waren met de Piep hebben wij ook de Mini aangeschaft. Het werkt op dezelfde manier als de inbakerzak Piep, maar deze variant heeft ook armritsjes. Dat is handig voor het afbouwen. Zodra je kindje zichzelf namelijk kan omrollen, is het tijd om te stoppen met inbakeren. Met deze Puckababy slaapzak kan je kind in de slaapzak blijven maar wel met de armpjes naar buiten. Ideaal!

Puckababy mini slaapzak
Puckababy mini

Puckababy Newborn

De Newborn slaapzak is geschikt voor kinderen van 0 tot 6 maanden of 74 cm. Wij hebben hem gekocht toen onze dochter 4 maanden oud was. Wij vonden het best spannend om ineens van een inbakerzakje over te stappen op een slaapzak. We waren bang dat ze, zo sterk en bewegelijk als ze is, zichzelf weer wakker zou gaan houden. Maar dit gebeurde gelukkig niet! Ze sliep meteen goed in de Puckababy Newborn, waarschijnlijk omdat het toch warmte en geborgenheid biedt. Bovendien heeft deze slaapzak anti-krabwantjes. Zo blijven de handjes warm en kreeg ze geen krassen in het gezicht. Wat wij ook erg fijn vonden is dat je de mouwen af kunt ritsen en de slaapzak in lengte kunt verstellen.

Puckababy newborn

Puckababy 4 seizoenen

Als je kindje een half jaar oud is, is het tijd om over te stappen op de Puckababy slaapzak Bag 4 Seasons. Dit is mijn absolute favoriet. Het is best een dure aankoop, maar met deze slaapzak kun je wel 2 jaar doen. De 4 seizoenen slaapzak tover je in een handomdraai om van winter-, naar herfst-, lente- en zomer slaapzak. In de lente en zomer gebruik je alleen de buitenzak, met of zonder mouwen. In de herfst ga je voor de teddy zak en in de winter combineer je de binnen- en buitenzak tot een super warme slaapzak met wandjes. Je kunt de Bag 4 Seasons in lengte verstellen zodat hij past bij de lengte van je kind en hij mag in de wasmachine en droger!

Puckababy 4 seizoenen slaapzak
Puckababy 4 seizoenen

Peuter slaapzak Kidz

Zo rond de 2,5 jaar is je kindje klaar voor de overgang naar een dekbed en groter bed. In principe hoeft je kind dan geen slaapzak meer aan, maar deze overgang kan best groot zijn. Om de overgang te verkleinen kun je de peuter slaapzak Kidz gebruiken. Deze is geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar en geeft je kindje een vertrouwd gevoel en zorgt ervoor dat je kindje het ’s nachts niet koud heeft. In tegenstelling tot de andere Puckababy slaapzakken heeft deze geen mouwen (i.v.m. warmtestuwing), dus je kunt de slaapzak veilig combineren met een dekbed en pyjama. Onze dochter past nu nog in de Bag 4 Seasons, dus we hebben nog geen ervaring met de Kidz variant, maar het is fijn om te weten dat er een opvolger bestaat.

Lees ook:  Review: tegeltje bedrukken met je eigen foto

Nog een aantal tips

  • Koop de verschillende (inbaker)slaapzakken niet allemaal vooruit. Je kunt niet van tevoren weten of je kind een inbakerslaapzak nodig heeft of direct in een normale slaapzak kan. Kijk wat je kind nodig heeft en koop dan het product dat bij hem of haar past. Je hebt het snel genoeg gekocht!
  • Een Puckababy slaapzak is niet goedkoop en past niet in ieders budget. Kijk eens op Marktplaats. Hier kun je voor een kleine prijs een tweedehands Puckababy slaapzak kopen. Aangezien de meeste slaapzakken maar een paar maanden worden gebruikt zijn ze vaak nog in heel goede conditie. Dit scheelt je enorm veel geld.
  • Zorg dat je meerdere slaapzakken hebt als reserve. Wij hadden er altijd 3 stuks. 2 voor thuis en 1 voor het kinderdagverblijf. Een reserve is fijn als je kind een ongelukje heeft ‘s nachts.

Over mijn favorieten:
In de rubriek Mijn favorieten deel ik mijn favoriete merken en websites over een bepaald onderwerp.

Deze review is volledig op eigen initiatief geschreven en wij hebben alle producten zelf gekocht.