cadeau inpakken
Blog,  Cadeau ideeen

Cadeau inpakken als een pro: zó doe je dat!

Een cadeau mooi inpakken is al een geschenk op zich. Een bijzonder inpakpapiertje, een strik of andere versiering geeft een luxe uitstraling en nodigt uit om het cadeau snel uit te pakken. Bovendien laat het zien dat je aandacht aan het cadeau hebt geschonken, wat het net iets specialer maakt. Benieuwd hoe je dat doet: een cadeau inpakken als een pro? Lees dan snel verder voor praktische tips.

Cadeau inpakken inspiratie

Hieronder laat ik zien hoe je in 3 stappen een cadeau kunt inpakken, met daarbij voorbeelden van Pinterest ter inspiratie.

Stap 1: Cadeau inpakken

Cadeau inpakken met cadeaupapier

De eerste stap van een cadeau inpakken is natuurlijk het kiezen van het cadeaupapier. Je kunt hiervoor het beste kijken naar de gelegenheid. Is het cadeau bedoeld voor een kind, kies dan voor een vrolijk papiertje met een mooie print of illustratie. Voor een man kies je een wat stoerder cadeaupapier en voor een vrouw kun je bijvoorbeeld wat zachtere kleuren kiezen. En is het voor een huwelijk? Dan kies je een chique cadeaupapier met lichte tinten of juist een basic bruin cadeaupapier die je dan versiert met mooi lint.

Cadeau inpakken folie

Sommige cadeaus lenen zich beter voor een transparant papier of folie. Bijvoorbeeld een mand met daarin allerlei kleine cadeautjes of lekkers óf een fles wijn met wijnglazen. Hiervoor gebruik je speciale cadeau folie. Je kunt ook een cadeau inpakken met cadeaupapier én folie. Op die manier kun je tussen het papier en de folie nog iets van versiering toevoegen, zoals confetti of glitters. Dit maakt het extra feestelijk!

Cadeau inpakken met stof

Wist je dat je ook een cadeau kunt inpakken met textiel? De Furoshiki inpakmethode is duurzaam én het inpakmateriaal kan meteen dienst doen als extra cadeautje. Gebruik bijvoorbeeld een theedoek of een hydrofiel doek. Afhankelijk van hoe groot het cadeau is kun je bovenop een mooie knoop maken en bijvoorbeeld een takje groen of een klein cadeautje tussen de stof steken.

Bekijk hier het stappenplan

Cadeauzakje of cadeautasje

Als je geen zin hebt in veel gedoe, dus kun je natuurlijk ook een cadeau inpakken met een cadeauzakje of tasje. Dat oogt chique en is ideaal voor kleinere cadeaus. Er zijn allerlei leuke cadeauzakjes en cadeautasjes verkrijgbaar, in online speciaalzaken maar ook bij Action of Hema.

Lees ook:  Montessori speelgoed: educatief speelgoed voor je kind

Stap 2: Cadeau inpakken met lint of washitape

Nu je het basismateriaal hebt gekozen, is het tijd om het cadeau af te werken met bijvoorbeeld lint, touw of washitape. Je kunt het lint krullen of er een mooie grote strik in leggen. Dit geeft het cadeau net een luxere uitstraling.

Stap 3: Cadeau versieren

Deze laatste stap is meteen ook de leukste stap. Maak je cadeautje helemaal af door deze te versieren met stickers, een takje groen, een persoonlijke touch of een extra cadeautje. Je kunt hiervoor helemaal je creativiteit de vrije loop laten.

Cadeau versieren met stickers

Als je touw, lint of washitape hebt gebruikt is het mooi om dit af te werken met een mooie sticker. Op deze sticker kan de naam van de ontvanger van het cadeau staan of de gelegenheid, zoals “Gefeliciteerd”. Maar je kunt stickers ook gebruiken om het thema van het cadeau extra te benadrukken. Denk hierbij aan een zomers cadeau die je versiert met watermeloen stickers.

Cadeau inpakken met natuurlijke materialen

Om een extra luxe uitstraling te bereiken voeg je een takje groen of ander natuurlijk materiaal toe. Dit is ook een super leuk idee voor kerstcadeaus. Met een dennentakje, rode bessen of een dennenappel krijg je meteen een kerstgevoel. Maar ook een schijfje gedroogde sinaasappel of een takje lavendel zijn heel geschikt voor het versieren van een cadeau.

Cadeautje toevoegen buitenkant

Voeg eens een klein cadeautje toe aan de buitenkant van de geschenkverpakking. Dit maakt het cadeau nog extra aantrekkelijk om uit te pakken. Je kunt hierbij denken aan een cadeautje dat als hint dient voor de inhoud van het geschenk of dat past bij een bepaald thema. Stel je nichtje houdt een verjaardagsfeest met het thema unicorn, dan is het leuk om een speelgoed unicorn onder het lint van het cadeau te steken.

Persoonlijke touch

De laatste stap is het toevoegen van een persoonlijke touch, zoals een persoonlijk kaartje. Ook erg leuk: voeg foto’s toe! Foto’s roepen vaak mooie herinneringen op. Versier een cadeau eens met een foto van de jarige jop, het gelukkige stel of een vakantiefoto. Dat maakt het cadeau extra bijzonder.

Shop tips

Op zoek naar leuk inpakpapier of versieringen? Hieronder een aantal tips.

Bol.com
Action
Hema