verjaardagstaart maken
Knutselen,  Ouderschap

Verjaardagstaart maken: in 5 stappen maak je ‘m zelf!

Onze dochter werd laatst twee jaar en dat betekent feest! Natuurlijk wilden we ook een mooi versierde verjaardagstaart voor haar hebben. Zo’n trendy taartje met versieringen bovenop binnen een thema, maar wat schrokken we van de prijzen. Onze dochter is dol op Bing en een op maat gemaakt taartje kostte al snel 60 euro. Dat vonden we teveel, dus ik ben op zoek gegaan naar manieren om toch een tof taartje te maken maar dan voor de helft van de prijs!

Bing verjaardagstaart maken

Onze dochter zit momenteel in een Bing fase. Ze is dol op deze kinderserie. Helaas zijn er niet zoveel versieringen voor te vinden als bijvoorbeeld Nijntje of Frozen. Met wat speurwerk hebben we toffe speelgoedfiguurtjes gevonden die het middelpunt waren van haar taart. Uiteindelijk hebben we dit taartje weten te maken voor minder dan 30 euro, waarbij een deel van de materialen herbruikbaar zijn. Hieronder leg ik je uit hoe je snel en voordelig een verjaardagstaart kunt maken rondom het favoriete thema van jouw kindje.

Verjaardagstaart maken in 5 stappen

In vijf stappen tover je een mooi versierd verjaardagstaartje op tafel.

De basis: dripcake

Het eerste wat je nodig hebt is een taartje. Zelf vind ik een dripcake altijd heel feestelijk eruit zien. Als je bakken leuk vindt kun je deze natuurlijk zelf maken en bespaar je veel geld. Zelf zijn wij geen echte bakkers dus kozen ervoor om een dripcake te kopen. Wij gingen voor de red velvet dripcake van Hema. Een lekker taartje die je in verschillende kleurtjes en smaken kunt krijgen.

Middelpunt van de taart: speelgoedfiguurtjes

Is je kind ergens fan van? Dan is het leuk om het taartje daarop te baseren. Het makkelijkst doe je dit door bovenop de taart poppetjes te plaatsen. Dit kunnen eetbare karakters zijn, maar ook speelgoedpoppetjes. Wij kozen voor het laatste omdat dit een duurzamere optie is. Afhankelijk van het thema koop je de poppetjes bij budgetwinkels of online.

Zo heb je bij Action hele leuke dierenfiguurtjes waarmee je een jungle taartje kunt maken. En via bol.com of de lokale speelgoedwinkel koop je speelgoedpoppetjes van bijvoorbeeld Bing, Nijntje of Frozen. Ook leuk: een lego taartje waar je blokjes of lego figuurtjes op legt of een boerderij taart met een speelgoedtractor.

Lees ook:  Herfst knutselen: 20+ ideeën voor knutselen met je kind

Hieronder enkele voorbeelden ter inspiratie.

Eetbare taartdecoratie

Pimp de taart vervolgens met allerlei lekkers zoals macarons, spekjes, chocolade, vers fruit en toefjes slagroom.

Taarttopper

Maak de taart af met een mooie taarttopper met bijvoorbeeld “Gefeliciteerd”. Wij kochten een houten taarttopper bij de Hema die ook herbruikbaar is. Er zijn ook leuke webshops waar je gepersonaliseerde taarttoppers kunt maken met daarop de naam en leeftijd van je kind.

Kaarsjes

Natuurlijk mogen kaarsjes niet ontbreken! Je kunt standaard kaarsjes kiezen of eentje met de leeftijd van je kind. Deze koop je goedkoop bij bijvoorbeeld de Action.

Op zoek naar een leuk cadeau voor een kind van 2 jaar? Bekijk onze tips.