gezonde traktatie
Blog,  Ouderschap

Gezonde traktatie voor kinderen

Is je kindje binnenkort jarig en wil je dus trakteren op de basisschool of het kinderdagverblijf en kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een gezonde traktatie? Dan ben je hier op de juiste plaats. Wij hebben de leukste kindertraktaties voor je verzameld én bonus: ze zijn allemaal gezond!

Wat is een gezonde traktatie?

Je kunt een traktatie zien als een tussendoortje. Het liefst geef je kinderen gezonde tussendoortjes en op veel kinderdagverblijven en scholen is dit zelfs verplicht. Een gezonde traktatie is een snack met weinig calorieën en veel goede voedingsstoffen. Vermijd teveel suiker, zout of verzadigde vetten. Groente en fruit zijn altijd een goede keuze, maar je kunt bijvoorbeeld ook denken aan rozijnen, rijstwafel, popcorn of knijpfruit.

Kindertraktatie kinderdagverblijf of basisschool

Gezond kan ook heel lekker zijn. Zeker als je het op een originele manier verpakt. Met deze gezonde traktatie maakt je kleine zeker indruk.

Traktatie rozijntjes

Een doosje krenten of rozijnen is een ideale gezonde traktatie. Het is klein en blijft langere tijd goed. Hierdoor kun je deze kindertraktatie makkelijk een paar dagen van tevoren voorbereiden. Bovendien zijn de meeste kinderen dol op krenten en rozijnen.

Traktatie fruit

Een appel, banaan, mandarijn of druiven: allemaal gezond en lekker om te trakteren. Met een creatieve verpakking nodigt het extra uit om het op te peuzelen.

Traktatie rijstwafel of popcorn

Met een rijstwafel of popcorn kun je ook een leuke gezonde traktatie maken. Maak er bijvoorbeeld een schaap van!

Gezonde traktatie snoepgroente

Liever een traktatie maken met groente? Wat dacht je van een feestelijk bakje met worteltjes en komkommer? Of een fruitrups met tomaatjes?

Traktatie knijpfruit

Dit is een van mijn favoriete traktaties om te maken. Met knijpfruit kun je namelijk alle kanten op en je kunt het ruim van tevoren maken. Bovendien zijn de meeste kinderen dol op knijpfruit.

Traktatie soepstengel of lange vinger

Ook met lange vingers en soepstengels kun je een creatieve kindertraktatie maken. Maak er bijvoorbeeld hengels van en bevestig er visjes aan.