Uitjes met kinderen
Ouderschap,  Uitjes

15 uitjes met kinderen die weinig of niets kosten

Een leuk uitje met de kinderen hoeft helemaal niet duur te zijn. Sterker nog, er zijn ontzettend veel uitjes die helemaal niets kosten. Benieuwd welke dit zijn? Wij hebben een lijst opgesteld met 15 (bijna) gratis uitjes met kinderen. Waar gaat de reis naartoe?

Leuke uitjes met kinderen

Open dag

Op zoek naar leuke educatieve uitjes met kinderen? Houd dan de lokale krant of Facebook pagina in de gaten voor een open dag bij de lokale boer, molen of bijvoorbeeld de brandweer. Een super leuk gratis uitje bij jou in de buurt.

Kinderboerderij

De meeste kinderen zijn gek op dieren. Bij een kinderboerderij kunnen zij hun hart ophalen én vaak kost een bezoekje aan de kinderboerderij ook niets. Bij de kinderboerderij in ons dorp is de entree gratis, maar je kunt wel een donatie doen. Hoeveel dit is bepaal je zelf, maar met een paar euro zijn ze vaak al erg blij.

Speelboerderij

Een speelboerderij is een boerderij die open is voor het publiek en waar je kinderen allerlei activiteiten kunnen doen. Zo kunnen ze de dieren voeren, een rondleiding krijgen, zijn er vaak speeltoestellen en kunnen ze lekker aanmodderen in het gras of in de zandbak. Sommige speelboerderijen zijn gratis, bij anderen betaal je lage entreeprijs. Ook betaal je vaak een klein bedrag voor voer en is er de mogelijkheid om een drankje te nuttigen of iets te eten. Een bezoekje hoeft dus weinig te kosten.

Wandelen of fietsen

Wandelen of fietsen is helemaal gratis. Je kunt wandelen in je eigen omgeving of juist eropuit trekken in een ander deel van Nederland. Ons land heeft immers veel moois te bieden. Zoek op internet een gratis fiets- of wandelroute of stippel er zelf eentje uit via Google Maps.

Naar het bos

Ook het bos is helemaal gratis en in ieder seizoen een prachtige plek. In de herfst een mooi plek om bladeren en noten te rapen en in de lente staat alles mooi in de bloei. Wil je meer doen dan alleen wandelen? Maak er dan een speurtocht van met je gezin. Download bijvoorbeeld onze herfst bingokaart en ga op ontdekkingstocht in het bos.

Lees ook:  Dagje naar Speelland Beekse Bergen

Museum

Er zijn ontzettend veel leuke musea in Nederland die heel geschikt zijn voor kinderen. Bovendien betalen kinderen een lagere entreeprijs of zelfs soms helemaal geen entree. Als volwassene moet je dan wel betalen, maar er zijn regelmatig kortingsacties. Helemaal gratis met het hele gezin naar het museum? Houd dan de Nationale Museumweek in de gaten. Veel musea zijn dan gratis of met korting toegankelijk.

Strand of meer

Niets fijner dan op een warme dag naar het strand of het plaatselijke meer gaan. De kinderen kunnen zich lekker uitleven in het water of op het strand. Neem een koelbox mee met drankjes en wat lekkernijen en je hebt een gezellig én gratis uitje met de kinderen.

Speurtocht

Op zoek naar een leuke en educatieve activiteit? Organiseer een speurtocht, bijvoorbeeld op het strand, de camping of in het bos. Of ga in de lente in je eigen buurt op zoek naar de mooiste bloemen. Met onze bingokaarten is het organiseren van een speurtocht heel makkelijk. Je downloadt de strand bingokaart, camping bingokaart, herfst bingokaart en bloemen bingokaart in onze webshop.

Fruit plukken

Ga op bezoek bij een lokale fruitteler of pluktuin en pluk samen met je kinderen je eigen fruit. Van aardbeien en kersen in het zomer tot aan appels en peren in het najaar. Een super leuk en goedkoop uitje, want je betaalt alleen voor het geplukte fruit.

Speeltuin

Met jonge kinderen is een speeltuin het ideale uitje. Dit kan de speeltuin in je eigen buurt zijn, maar je kunt voor de afwisseling ook eens een paar straten of dorpen verderop gaan kijken bij een speeltuin. Je hebt ook grotere commerciële speeltuinen waar je kinderen zich de hele dag kunnen vermaken. Hier betaal je wel entree, maar dit is vaak maar een paar euro.

Vliegtuigen kijken

Vliegtuigen kijken, dat is leuk voor jong en oud. Die grote vliegtuigen zijn natuurlijk enorm indrukwekkend! Trek er dus eens op uit voor een dagje Schiphol. Lekker samen naar aankomende en vertrekkende vliegtuigen kijken en vervolgens nog wat eten en drinken. Gegarandeerd succes.

Markt of braderie

Dit uitje is zowel leuk voor de kinderen als voor jezelf. Het hele jaar door vind je in Nederland verschillende soorten markten en braderieën. Van een antiekmarkt tot aan een zomerfair of Dickens Festijn. Hier koop je de leukste producten en er wordt van alles georganiseerd voor kinderen.

Lees ook:  Buitenspeelgoed voor peuters: zó wordt buitenspelen nog leuker!

Maisdoolhof uitje

Zin in een avontuurlijk uitje met de kinderen? Ga dan eens naar een maisdoolhof. Baan een weg door het parcours en vind samen de uitgang tussen de metershoge maisplanten. Vaak kun je rondom het maisdoolhof nog veel meer doen, zoals spelen op het springkussen of de zandbak en het voeren van de dieren op de boerderij. Je betaalt entree maar de prijzen zijn vaak laag waardoor dit een leuk en goedkoop uitje weg is.

Bloemen plukken

Ook een leuk uitje voor jong en oud: de pluktuin. Hier kun je zelf bloemen (en fruit) plukken. Gewapend met een snoeimesje en mandje ga je in de pluktuin op zoek naar mooie bloemen en zo stel je zelf een boeket samen. Boeket compleet? Drink of eet dan nog iets en geniet van de prachtige omgeving. Vaak betaal je geen entree voor de pluktuin en betaal je enkel voor de bloemen die je hebt geplukt.

Zwembad

Of het nu mooi weer is of juist regenachtig, het zwembad is dé plek voor een dagje plezier. Lekker baantjes trekken, van de glijbaan of wildwaterbaan of zwemmen in het golfslagbad. Er is genoeg te doen. Ga naar het zwembad bij jou in de buurt of kies juist voor een subtropisch zwemparadijs, bijvoorbeeld op een Centerparcs park. Voor een lokaal zwembad betaal je vaak maar een paar euro, voor een subtropisch zwemparadijs betaal je uiteraard een stuk meer.

Heb jij nog leuke tips voor uitjes met kinderen? Laat het ons weten.