online geld verdienen
Geldzaken

Eenvoudig online geld verdienen met deze 20 tips

Wil je graag wat extra bijverdienen of een eigen onderneming starten? Dan is het internet dé place to be. Je kunt namelijk op allerlei manieren online geld verdienen. Van het invullen van enquêtes tot aan het starten van een webshop of het schrijven van teksten. Wij delen de 20 beste tips om online geld te verdienen.

Online geld verdienen tips

Met deze tips kun je online geld verdienen. Er zitten een aantal tips bij waarmee je direct kunt starten zonder investering of kennis en ook tips waarbij de aanlooptijd wat langer is, maar je uiteindelijk wel meer kunt verdienen. Waar je ook voor gaat, er zit vast een optie voor jou bij.

1. Online enquêtes invullen

Dit is een van de makkelijkste manieren voor online geld verdienen. Meld je aan bij een website waarop je betaald online enquêtes kunt invullen zoals Enqueteplein.nl.  Vaak krijg je een paar euro per ingevulde enquête. Dat betekent dat je er geen bakken met geld mee kunt verdienen, maar wel een mooi zakcentje. Bovendien kost het je relatief weinig tijd én kies je zelf wanneer je werkt.

2. Verkoop digitale producten

Ben je creatief of heb je een oog voor vormgeving? Dan kun je ook online geld verdienen door digitale producten te verkopen. Hierbij kun je denken aan printables, templates, sjablonen, lettertypes, muziek of posters. Je hoeft dan slechts één keer het product te maken en kunt het vervolgens eindeloos verkopen. Dat maakt het ook een geweldige manier om passief inkomen te verdienen, want bij digitale producten heb je geen voorraad nodig en hoef je ook niets te verzenden. Bovendien is het maken van dit type producten tegenwoordig helemaal niet meer lastig. Met gratis programma’s zoals Canva maak je al de mooiste designs.

Een voorbeeld van digitale producten vind je in mijn webshop DesignedbyChelise.

3. Start een blog

Deze optie kost wat meer tijd en geduld, maar kan wel voor een doorlopende stroom aan inkomsten zorgen. Start een blog met hoogwaardige content en zorg dat je hiermee voldoende bezoekers binnenhaalt. Je verdient dan vervolgens inkomsten door affiliate marketing, Google Adsense advertenties, gesponsorde artikelen of door het verkopen van je eigen producten.

4. Sluit je aan bij een affliliate marketing netwerk

Een andere bekende manier voor online geld verdienen is affiliate marketing. Hiermee promoot je producten of diensten van andere bedrijven. Wanneer iemand via jouw unieke link een aankoop doet, ontvang je een commissie in de vorm van een percentage van de verkoopprijs. Affiliate marketing wordt vaak gebruikt in combinatie met een blog, maar je kunt ook starten als je alleen een social media kanaal hebt zoals Pinterest, Youtube of Instagram. Het gaat er vooral om dat je een publiek hebt. Als je hiermee wilt beginnen dan kun je je het beste aansluiten bij een affiliate marketing netwerk of programma. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Tradetracker, Awin, Daisycon, Amazon, Booking.com en Bol.com.

5. Begin een webshop

In dit rijtje mag het starten van een webshop natuurlijk ook niet ontbreken. Met een goed lopende webshop kun je goed online geld verdienen. Het opstarten hiervan kost wel wat meer tijd en moeite, maar als je ondernemend van geest bent is het wel een hele interessante manier om inkomsten te genereren. Je kunt ervoor kiezen om zelf producten te maken of verkopen óf je kunt gaan voor dropshipping. Hierbij bied je producten aan via je website, maar de verzending wordt gedaan door de leverancier. Hierdoor hoef je geen eigen voorraad te hebben en hoef je je niet bezig te houden met verzending en klantenservice. Dat maakt deze optie ook een goede manier om passief inkomen te verdienen.

6. Verkoop producten via Print-on-demand

Wel eens van Print-on-demand gehoord? Dit is een beetje vergelijkbaar met dropshipping alleen betreft het hier wel originele producten. Je kunt bijvoorbeeld posters, t-shirts, telefoonhoesjes of mokken verkopen met jouw eigen designs of foto’s. Je klant koopt dit design en het printen en verzenden wordt dan gedaan door de leverancier. Het verkopen doe je via jouw eigen website of via een print-on-demand platform zoals Printify, Werkaandemuur of Printful.

Lees ook:  Kinderrekening openen? Dit zijn de voordelen!

7. Verkoop een online cursus

Heb jij kennis van een bepaald vakgebied en wil je dit graag delen? Maak dan een online cursus. Net als andere digitale producten kun je deze eindeloos verkopen zonder enige voorraad aan te houden. Het maken van een online cursus vergt wel wat tijd, want je moet immers de cursus uitdenken, opnemen en promoten. Maar door de relatief hogere verkoopprijs, kun je er makkelijker geld mee verdienen. Je hoeft er maar enkele paar maand te verkopen om een goed inkomen te genereren.

8. Verkoop je foto’s via een stockwebsite

Ook met foto’s kun je online geld verdienen. Als professioneel of zelfs hobbyfotograaf kun je namelijk je foto’s verkopen via internet. Dit kun je doen via je eigen website of een stockwebsite als Shutterstock. Op dit soort websites ontvang je voor iedere foto die je verkoopt een bedrag. Hoe meer je verkoopt, hoe hoger je inkomsten. Het enige wat je hoeft te doen is de foto’s uploaden en van goede beschrijvingen voorzien. Zonde om dit geld te laten liggen.

9. Start een Youtube kanaal

Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar Youtube biedt veel kansen. Wanneer je content maakt en verspreid via Youtube kun je namelijk geld verdienen door samenwerkingen aan te gaan met merken, affliliate marketing en advertentie inkomsten. Hiervoor moet je natuurlijk regelmatig content maken en zorgen dat je genoeg kijkers en abonnees hebt. Maar als de content eenmaal online staat dan heb je er geen omkijken meer naar en blijf je er geld mee verdienen.

10. Verdien geld via je internetbrowser

Wist je dat je ook geld kunt verdienen door simpelweg gebruikt te maken van een internetbrowser zoals Brave? Het is een vorm van online geld verdienen die niet voor iedereen is weggelegd, maar het kost wel het minste energie. Hoe het werkt? Als je nu bijvoorbeeld altijd Chrome gebruikt als je iets zoekt op internet, gebruik je voortaan Brave en verdien je tokens tijdens het browsen. Deze tokens kun je weer inwisselen voor cadeaukaarten, crypto of donaties aan websites die je graag bezoekt. Echt rijk wordt je hier overigens niet van, je moet denken aan een paar euro per maand, dus gewoon een extra zakcentje.

11. Spullen verkopen via Marktplaats of Vinted

Bijna iedereen heeft weleens spullen verkocht of gekocht via online marktplaatsen als Marktplaats of Vinted. Verkopen via deze platformen is super eenvoudig en je bereikt een groot publiek. Je kunt online geld verdienen door spullen die je niet meer gebruikt te verkopen of zelfgemaakte producten aan te bieden. Ook kun je via Marktplaats nieuwe producten verkopen. In plaats van een eigen webshop maken, maak je dan gebruik van de techniek en bekendheid van deze platformen.

12. Investeer in cryptocurrency

Grote kans dat je wel iemand kent die actief is in de wereld van cryptocurrency. Het is een groeiende markt en een goede manier om passief inkomen te genereren. Je moet je er alleen wel eerst in verdiepen, voordat je ermee kunt starten. Er zijn verschillende manieren om met crypto geld te verdienen. Zo kun je “staken” in een blockchain of rente ontvangen door jouw cryptovermogen uit te lenen bij decentrale leenplatforms (DeFi) of vast te zetten bij crypto-bedrijven. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, laat je dan eerst goed informeren.

13. Verkoop NFT’s

Net als crypto zijn ook NFT’s een populaire manier om online geld te verdienen. Een NFT, ofwel non-fungible token kan van alles zijn, van een kunstwerk tot aan memes, muziek en verzamelobjecten. Het zijn digitale producten die je, als je een beetje creatief bent, zelf kunt maken en verkopen. Of je kunt er natuurlijk in gaan handelen door ze goedkoop aan te kopen en te verkopen voor een hogere prijs. Ook hiervoor geldt dat je je eerst goed moet inlezen voordat je start met het verkopen van NFT’s, maar het is zeker een interessante optie om te onderzoeken.

Lees ook:  Passief inkomen: zó verdien je eenvoudig extra geld!

14. Leer online beleggen

Online beleggen heeft de laatste tijd aan populariteit gewonnen. Hiermee bedoelen we het kopen of verkopen van financiële activa om zo winst te behalen. Bij handelen op financiële markten denk je al snel aan bankiers die fysiek op de beurs aanwezig zijn, maar tegenwoordig kun je dit prima doen vanuit huis. Het enige wat je nodig hebt is een laptop of mobiele telefoon, internetverbinding en een trading account. Natuurlijk moet je jezelf wel goed inlezen en eventueel een cursus volgen om zo goed voorbereid te zijn. Maar als het je ligt, dan is dit een hele goede manier om online geld te verdienen.

15. Geld verdienen met Google ads

Als je een website hebt met aardig wat verkeer dan kun je relatief makkelijk online geld verdienen door je aan te melden bij Google Adsense. Je kunt dan op je website advertenties plaatsen, waarna je voor iedere unieke klik betaald krijgt. De inkomsten zijn afhankelijk van het aantal websitebezoekers en het aantal mensen dat klikt op de advertentie, maar eenmaal ingesteld hoef je er niet meer naar om te kijken.

16. Word een influencer

Influencer word je natuurlijk niet zomaar, daar moet je een groot publiek voor opbouwen. Maar als je een passie hebt voor social media dan kun je hier wel echt werk van maken. Door het plaatsen van hoogwaardige content op social media platformen als Youtube, Instagram of Tiktok bouw je een groep volgers op die weer interessant zijn voor merken. Zo kun je samenwerkingen aangaan met bepaalde bedrijven die je betalen om hun product met jouw publiek te delen. Je krijgt dan betaald voor het plaatsen van een post over dit product. Daarnaast kun je als influencer ook gebruik maken van affiliate marketing en verdien je geld als mensen via jouw unieke link een product kopen.

17. Publiceer een low content book

Low content publishing is in Nederland nog niet zo bekend, maar het is een goede manier om passief inkomen te genereren. Het houdt in dat je een product creëert en verkoopt met geen of minimale content erin. De pagina’s worden gevuld door de gebruiker zelf. Enkele voorbeelden van low-content books zijn notitieboeken en planners. Zo’n low-content book is eenvoudig te maken via tools als Canva en kun je eindeloos verkopen via bijvoorbeeld Amazon Kindle. Dat platform fungeert ook als een print-on-demand service dus het drukwerk en de verzending hoef je niet te verzorgen.

18. Schrijf een e-book

Een e-book is ook een variant op het verkopen van digitale producten. Als je goed bent in schrijven kun je zelf een boek maken over een onderwerp waar je verstand van hebt. Via Canva maak je eenvoudig een mooi opgemaakt e-book dat je vervolgens kunt verkopen via je eigen website, Bol.com of Amazon. Het voordeel aan e-books is dat je maar één keer het werk hoeft te doen en vervolgens langere tijd hier inkomsten mee kunt genereren.

19. Schrijf online teksten

Als tekstschrijver kun je op verschillende manieren geld verdienen. Zo kun je schrijven voor je eigen blog en online geld verdienen door affliliate marketing en Google ads. Of je kunt teksten schrijven voor andere mensen of bedrijven. Je kunt bijvoorbeeld freelance tekstschrijver worden of je inschrijven bij verschillende marktplaatsen waar je betaald krijgt per woord of per tekst. Een voorbeeld hiervan is Textbroker.nl.

20. Doe online klusjes voor bedrijven

Weleens van Fiverr.com gehoord? Op deze online marktplaats voor freelancers kun je jouw diensten aanbieden, om zo klusjes te krijgen vanuit bedrijven. De aangeboden diensten kunnen uiteen lopen van een voice-over inspreken, logo ontwerpen, modellenwerk of een video editen. Je maakt een profiel aan, plaatst een advertentie en vervolgens kunnen bedrijven hierop reageren. Dat maakt het een leuke en laagdrempelige manier om wat bij te verdienen.