meer groen in huis
Wonen

Meer groen in huis: zó maak je van jouw huis een groene oase

Met planten breng je eenvoudig meer sfeer en kleur in huis. Dat is één van de redenen dat ik dol ben op kamerplanten. Wil jij ook graag meer groen in huis brengen, maar heb je geen idee hoe dat aan te pakken? Ik geef 7 tips om jouw huis eenvoudig in een groene oase om te toveren.

7x meer groen in huis

Pak uit met een grote kamerplant

Met een grote kamerplant maak je meteen een statement. Het is dé manier om meteen veel groen in huis te brengen en het startpunt van jouw urban jungle. Bovendien verbeteren ze de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid. Bepaal waar de plant komt te staan en kijk vervolgens welke kamerplant daarbij past. De ene plant doet het beter op een zonnige plek en de andere houdt juist van de schaduw. Bij grote kamerplanten kun je denken aan de Monstera, Goudpalm, Olifantsoor, Yucca, Paradijsvogelplant of een Tabaksplant.

Ga voor toffe hangplanten

Hangplanten zijn ideaal als je weinig plek hebt of juist op een speelse manier groen in huis wilt halen. Hang bijvoorbeeld een plant aan het plafond, balk, decoratieve ladder of aan een gordijnroede. Het is ook super leuk om allerlei verschillende hangplanten en potjes uit te kiezen en de planten op verschillende hoogtes naast elkaar te hangen. Enkele tips voor hangplanten zijn de Hedera, Drakenklimop, Lipstickplant, Monstera en verschillende varens en cactussen.

hangplanten

Babyplantjes voor een groen accent

Wist je dat er ook miniplantjes bestaan? Deze babyplantjes hebben vaak een doorsnede van 5 a 6 cm en je kunt ze bijvoorbeeld vinden bij grotere tuincentra als Intratuin. Ik ben zelf dol op deze plantjes want ze zijn goedkoop en je kunt er allerlei kanten mee uit. Plaats ze in een groepje op een schaal, combineer ze met grotere planten voor een speels effect óf plaats ze op een fotoplank. Zo voeg je eenvoudig kleine groene accenten toe aan je interieur.

miniplanten

Eetbaar groen met kruidenplanten

Combineer mooi met lekker en haal eens wat kruidenplanten in huis. Ze breng je groen in huis én heb je meteen smaakmakers bij de hand voor jouw favoriete gerechten. Want zeg eens eerlijk: verse kruiden zijn toch wel het allerlekkerst!

Lees ook:  Sinterklaas versiering: 12 decoratietips voor jouw interieur

Planten terrarium: groen in glas

Geen groene vingers? Dan is een planten terrarium een uitkomst voor jou! Deze planten in fles vormen een mini-ecosysteem en hebben weinig verzorging nodig. Vaak volstaat het om enkele keren per jaar water te geven. Zo heb je er geen omkijken naar, maar haal je wel een designobject in huis. Het staat prachtig op een tafel, in een open kast of op je slaapkamer.

terrarium groen in huis

Luchtplantjes

Planten die geen aarde nodig hebben…dat klinkt als een fabeltje. Maar het bestaat echt. Luchtplantjes halen hun voedingsstoffen uit de lucht en hebben hierdoor geen aarde en een pot nodig. Je zet ze gewoon speels op een stijlvolle standaard. Leuk in een open kast of een zwevende plank én een ideaal brievenbuscadeau.

luchtplanten

Groen op de muur

Het is misschien een beetje valsspelen, maar wel een hele goede manier om groen in huis te halen. Ga voor een behangetje of een poster met een botanische print! Met zo’n eyecatcher aan de muur is je urban jungle helemaal af.

botanisch behang