halloween decoratie
Doe-het-zelf,  Wonen

Halloween decoratie: 20+ tips voor originele versiering

Op zoek naar leuke Halloween decoratie voor in huis? Met deze tips breng je eenvoudig sfeer in je huis. Van beschilderde kaarsen tot aan ballonnen, vlaggetjes en Halloween pompoenen. En het mooie is: je kunt het gewoon zelf maken.

Wanneer is Halloween?

Halloween wordt traditioneel gevierd op 31 oktober. Tijdens deze feestdag verkleden kinderen zich en gaan ze in de avond langs de deuren van mooi versierde huizen voor het verzamelen van allerlei lekkernijen. Ook worden er vaak feesten georganiseerd voor tieners en volwassenen. In Nederland is Halloween nog niet zo ingeburgerd als bijvoorbeeld in Amerika, maar toch zie je dat steeds meer mensen het vieren. Steeds vaker kom je mooi versierde huizen en leuke Halloween outfits tegen.

Halloween decoratie tips

Bij Halloween denk je misschien meteen aan pompoenen, spinnenwebben en heksen. Er zijn echter heel veel manieren om je huis in Halloween sfeer te brengen. Op zoek naar inspiratie voor toffe Halloween decoratie? Wij hebben ruim 20 tips voor je verzameld.

Voordeur versieren

Meteen een goede eerste indruk maken? Vergeet dan niet je voordeur te versieren. Maak bijvoorbeeld een angstaanjagende krans met slangen, hang guirlandes met enge hoofdjes rondom de deur of maak een krans met pompoenen. Met deze Halloween decoratie zet je meteen een statement neer.

Halloween slingers

Een goede manier om je huis te versieren is door gebruik te maken van slingers. Je kunt deze kopen in de winkel, maar zelf maken is nóg leuker. Maak bijvoorbeeld een slinger met spookjes, grappige vlaggetjes met verschillende motieven of maak een guirlande van papier. Hiervoor kun je figuren zoals vleesmuizen, pompoenen, spoken en spinnen als inspiratie gebruiken.

Ballonnen

Met ballonnen in de kleuren wit, zwart en oranje breng je meteen de Halloween sfeer in huis. Wil je nog meer uitpakken? Teken dan enge gezichtjes op de ballonnen met een zwarte watervaste stift.

Halloween kaarsen

Liever een subtielere Halloween decoratie voor in huis? Pimp dan eens wat kaarsen. Zo kun je leuke gezichtjes tekenen op witte stompkaarsen of een glazen kaarshouder versieren met verband en hier een theelichtje in doen. Ook leuk: versier eens wat lege wijnflessen en zet deze op een kandelaar. Dit zijn allemaal simpele doe-het-zelf projecten waarmee je je huis klaarmaakt voor Halloween.

Lees ook:  Oud en Nieuw thuis vieren: zó maak je er een feestje van!

Takken met Halloween decoratie

Iedereen kent wel de paastak, maar wist je dat je die het hele jaar door in huis kunt zetten? Verander simpelweg de hangers. Zo kun je er in de herfst leuke hangers met bladeren, dennenappels en eikels aan hangen. En tijdens Halloween kies je voor zelfgemaakte vleermuizen, pompoen hangers en leuke spookjes.

Versierde pompoenen

Als je het over Halloween decoratie hebt dan mogen versierde pompoenen natuurlijk niet ontbreken. Het is in landen als Amerika traditie om pompoenen uit te hollen, hier versieringen in te kerven en vervolgens een lampje in te doen. Als je dat teveel werkt vindt kun je ook gewoon een versiering tekenen op de pompoen. Versierde pompoen zijn leuk voor in huis, maar ook een goede manier om je tuin of portiek te decoreren.

Halloween decoratie kopen

Geen tijd om zelf Halloween versiering te maken? Je kunt deze natuurlijk ook kopen in de winkel. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Bol.com, Feestbazaar of jouw Action.