kruiden opbergen
Doe-het-zelf,  Wonen

Kruiden opbergen? Ontdek deze handige DIY!

Puilen jouw kasten ook uit met tientallen potjes kruiden? Paprikapoeder, kerriepoeder, peperkorrels, bouillonblokjes: al die potjes nemen veel ruimte in en zorgen voor een chaotisch beeld in je keuken. Gelukkig kun je daar iets aan doen. Er zijn allerlei creatieve manieren voor kruiden opbergen. Zo koos ik ervoor om een kruidenla te maken in onze keuken. Het maken kost slechts een fluitje van een cent en de keuken ziet er meteen opgeruimd uit.

Kruiden opbergen in lade

Heb je nog een la over in jouw keuken? Dan is het ideaal om deze om te toveren tot een kruidenla. Wij hebben een la onder de oven die qua hoogte perfect is voor het opbergen van kruiden en dus gingen wij aan de slag. Door de kruiden op de juiste manier te organiseren zie je meteen wat je allemaal in huis hebt. Dat is makkelijk tijdens het koken en het bespaart ook nog eens op je boodschappen. Doordat je beter ziet wat je hebt koop je niet onnodig nieuwe kruiden.

Voor het maken van een kruidenla heb je niet veel nodig. Wij gebruikten een inzetstuk voor kruiden en kruidenpotjes van Ikea hiervoor en leenden een labelmaker.

Kruiden opbergen Ikea benodigdheden

Onze keukenlade is 52 x 48 centimeter. Deze producten hebben wij gebruikt:

Het is alweer enige tijd geleden dat wij onze kruidenla maakten. Op dit moment is het inzetstuk niet meer verkrijgbaar bij Ikea, maar er zijn voldoende alternatieven te koop. In principe werkt iedere lade inzet met een gleuf voor deze DIY. Het meest geschikte product is bovendien afhankelijk van de afmetingen van jouw keukenlade.

Tip: koop meteen extra kruidenpotjes. Mocht er eentje sneuvelen dan heb je wat achter de hand. Bij Ikea verandert het assortiment regelmatig en het is jammer als je niet meer dezelfde kunt vinden.

kruiden opbergen la

DIY kruidenla maken

Volg de volgende stappen voor het maken van een kruidenla.

  • Leg de inzetstukken in je lade en snijd eventueel op maat
  • Vul de potjes met kruiden
  • Maak met de labelmaker een labeltje met daarop de naam van het kruid bijv. “kerriepoeder” en plak deze op het potje.
  • Leg de potjes op alfabetische volgorde in de la. Zo kun je tijdens het koken het snelst de juiste kruiden vinden.
Lees ook:  Verjaardagstaart maken: in 5 stappen maak je 'm zelf!

Nu kun je je kruiden opbergen in stijl.