sinterklaas versiering
Wonen

Sinterklaas versiering: 12 decoratietips voor jouw interieur

Nog even en dan is Sinterklaas weer in het land! Dat betekent dat de schoen weer gezet mag worden en het huis gereed kan worden gemaakt voor de komst van Sint en Piet. Haal de Sinterklaas versiering maar uit de kast en breng sfeer in huis met onze decoratietips.

Sinterklaas decoratie tips

Bij Sinterklaas denk je meteen aan de kleuren rood, goud en geel. Niet perse kleuren die in ieder interieur passen. Er zijn echter heel veel manieren om je huis in Sinterklaassfeer te brengen. Ook op een hippe en stijlvolle manier. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben de 12 leukste tips voor Sinterklaas versiering voor je verzameld.

Je leest ze hieronder of op ons Pinterest bord.

1. Raamsticker Sinterklaas

Mijn favoriete Sinterklaas versiering is toch wel een raamsticker. Op een eenvoudige maar stijlvolle manier breng je direct Sinterklaassfeer in huis. Bovendien kun je met raamstickers zowel binnen als buiten versieren. Beplak bijvoorbeeld het raam aan de straatkant en breng ook sfeer in de buurt. Er zijn super veel leuke raamstickers te koop. Van uitnodigende teksten tot aan straatjes. Ik adviseer om statische stickers te kopen. Deze zijn iets duurder in aanschaf, maar kun je wel ieder jaar opnieuw gebruiken.

sinterklaas versiering

 Foto van Little Koekies: o.a. te koop via Bol.com

2. Sinterklaas poster

Heb je een fotoplank in je woonkamer of wissellijsten aan de muur? Vervang de poster of foto hierin eens voor een Sinterklaas poster. Je hebt dan eenvoudig en goedkoop sfeervolle Sinterklaas versiering in huis.

3. Sinterklaas slingers

Op een verjaardag hang je de slingers op, dus waarom niet tijdens een feestdag? Met leuke vilten, houten of papieren vlaggetjes in de vorm van een mijter, wortel, juten zak, huisjes of staf breng je iedereen direct in de feeststemming. Tip: dit is ook een leuk doe-het-zelf project.

sinterklaas slinger

Foto van Zoedt: o.a. te koop bij Bol.com

4. Pepernoten krans

Hoe creatief is deze Sinterklaas krans met pepernoten? Leuk om aan de muur of deur te hangen. Als je het aan de voordeur hangt heb je meteen ook mooie buitenversiering. Iets anders gebruiken dan pepernoten? Je kunt ook een krans versieren met hooi, klompen, winterpeen en cadeautjes. Of ga voor jute met versieringen als een Sint en Piet en houten huisjes. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten en een krans maken die past bij jouw interieur.

5. Kaarsen

Een eenvoudige manier om het Sinterklaas thema in je huis te verwerken is met deze kaarsen/snoeppotten. Vul een paar glazen potten met Sinterklaas snoepgoed en bevestig een waxinelichtje of dinerkaars bovenop de pot. Eventueel kun je de houder in dezelfde kleur spuiten als de deksel van de snoeppot om zo een geheel te creëren.

Lees ook:  Een reliëf schilderij maken in 5 stappen - budget DIY

6. Houten huisjes

Liever op een subtiele manier het Sinterklaas thema in je interieur verwerken? Dat kan met deze leuke houten huisjes. Koop blanco huisjes en versier ze met stickers, stiften of verf. Je kunt bijvoorbeeld de datum 5 december erop zetten, het paard van Sinterklaas of een leuke tekst.

7. Schoenzet mat

Met deze toffe schoenzetmat weet je zeker dat Sint en Piet de schoentjes van je kind niet vergeten. Deze mat kun je op de grond neerleggen, waarna de kinderen hier hun schoentje op kunnen zetten.

schoenzet mat

Foto van Label2X: o.a. te koop bij Bol.com

8. Wegwijspaal

Hoe leuk is deze Sinterklaas wegwijspaal? Zet hem in de (voor)tuin en wijs Piet de weg naar het goede huis. Je kunt de Sinterklaas wegwijspaal kant-en-klaar kopen of maak er een leuk doe-het-zelf project van. Het enige wat je nodig hebt is een paal, een paar planken en wat verf.

9. Stolp met Sinterklaas versiering

Sinterklaas versiering hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om te maken. Met een glazen stolp kun je alle kanten uit. Vouw bijvoorbeeld een stoomboot en leg deze met wat pepernoten onder de stolp. Of maak een compilatie van houten letters, takjes en een klompje. Ook leuk: voeg een ledstrip toe voor sfeerverlichting.

10. Raamtekening

Een leuke variatie op de raamsticker is de Sinterklaas raamtekening. Met speciale raamstiften kun je tekeningen maken in allerlei kleurtjes. Vind je het lastig om zelf een tekening te maken? Dan zijn er ook allerlei sjablonen te koop die je simpelweg kunt overtrekken.

11. Sfeercompilatie in huis met Sinterklaas versiering

Als je liever niet door het hele huis Sinterklaas versiering wilt, dan kun je er ook voor kiezen om één hoekje in te richten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een ladder te versieren met lampjes en Sinterklaas decoratie. Of gebruik hiervoor een houten ophangbord of wandrek. Je kunt bijvoorbeeld tekeningen, letters of juten gebruiken.

12. Aftelkalender

Kunnen jouw kinderen ook niet wachten tot het Pakjesavond is? Met een aftelkalender kun je samen uitkijken naar 5 december en aangeven wanneer je kindje zijn of haar schoentje mag zetten. Je hebt ze in allerlei varianten, maar vooral een houten aftelkalender past in ieder interieur.

Lees ook:  DIY gekleurde speelrijst maken
sinterklaas aftelkalender

Foto van Design407: o.a. te koop via Bol.com