herfst knutselen
Knutselen,  Ouderschap

Herfst knutselen: 20+ ideeën voor knutselen met je kind

Als de dagen korter worden en de temperatuur daalt is er niets leuker dan gezellig binnen met je kinderen knutselen. Dit seizoen biedt bovendien volop inspiratie voor de leukste knutselwerkjes. Het materiaal ligt immers buiten voor het oprapen. Kastanjes, dennenappels, eikels, walnoten en bladeren in prachtige rood-, geel-, oranje- en bruintinten. Benieuwd wat je hiermee allemaal kunt maken? Ik heb een aantal leuke ideetjes voor herfst knutselen op een rij gezet en verzameld in een Pinterest bord.

Herfst knutselen ideeën

Bekijk het Pinterest bord voor alle knutselideeën.

Knutselen met dennenappels

Bij de herfst denk je meteen aan dennenappels. Deze zijn overal te vinden in het bos. Met dennenappels kun je allerlei leuke dingen maken. Van uiltjes en egeltjes tot aan leuke kleurrijke hangers. Of maak er een stokje aan en zet ze als een boeket in een mooie vaas.

Knutselen met herfstbladeren

Met een korte wandeling door het bos kun je genoeg materiaal verzamelen voor leuke herfst knutselwerkjes met bladeren. In de herfst vind je de mooiste rode, gele, oranje en bruine bladeren waarmee je aan de slag kunt. Maak er bijvoorbeeld een mobiel van, teken er gezichtjes op of gebruik ze als stempel voor een schilderij.

Herfst knutselen met dieren

Ook een eekhoorn mag niet ontbreken in de herfst. Een leuke knutseltip is om een tekening van een eekhoorn uit te printen en deze te beplakken met leuke bolletjes vloeipapier. Dat kan in echte herfstkleuren of maak er juist een vrolijke regenboog eekhoorn van. Het is ook leuk om een egeltje te maken met blaadjes of een stoere leeuw.

Knutselen met walnoten

Walnoten zijn een echt seizoensproduct. Heerlijk om te eten, maar de dop kun je ook gebruiken voor allerlei creatieve projectjes. Zo kun je ze beschilderen en er diertjes van maken. Bijvoorbeeld een lieveheersbeestje of egel.

Herfst knutselen met kastanjes

Kastanjes verzameld? Dan kunnen jullie aan de slag met het maken van een leuke ketting, kastanje poppetjes of kleurrijke spinnenwebben. Of beschilder de kastanjes en maar er leuke kunstwerkjes van.

Knutselen met eikels

Ook met eikels kun je een ketting maken. Beschilder de eikel en maak een touwtje aan het hoedje. Of maak grappige poppetjes.