tegeltje bedrukken
Cadeau ideeen,  Mijn favorieten,  Wonen

Review: tegeltje bedrukken met je eigen foto

Ben je op zoek naar een origineel en persoonlijk cadeau? Of een creatieve manier om een mooie foto van jou of je geliefden in huis te presenteren? Dan heb ik een leuke tip voor je. Laat eens een tegeltje bedrukken met een foto! Deze tegel kun je op een fotoplank plaatsen of bijvoorbeeld in een open kast. Zo heb je een mooie herinnering bij de hand én meteen een leuke accessoire voor in huis. Ik kreeg de mogelijkheid om via Studentendrukwerk een tegeltje te bedrukken met een eigen foto en ik deel in dit blog mijn ervaring met jou.

Tegeltje bedrukken met foto

Ik ben dol op fotografie en maak dan ook graag foto’s van vrienden, familie en natuurlijk ons gezin. Helaas blijven die foto’s vaak op de camera staan, want alle fotolijsten in huis zijn al gevuld en nog meer fotolijsten plaatsen vind ik ook iets teveel van het goede. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel producten waarmee je op een originele manier een foto in huis kunt presenteren.

Zo viel mijn oog onlangs op een fototegel. Al eeuwenlang worden tegeltjes gebruikt om een interieur te verfraaien. Waar je vroeger vooral de Delfsblauwe tegeltjes tegenkwam met een tekst of spreuk, heb je tegenwoordig nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je nu een echt keramisch tegeltje bedrukken met een eigen foto. Deze tegel kun je aan de muur bevestigen, op een fotoplank zetten of bijvoorbeeld op een standaard in een open kast zetten. In combinatie met een plantje, kaars of andere accessoires creëer je zo een leuk hoekje.

Zelf een tegeltje ontwerpen

Maar hoe werkt dat nu, zo’n tegeltje maken? Het is echt super eenvoudig. Je gaat naar de website, kiest voor tegeltje bedrukken en selecteert een formaat. Ik heb gekozen voor de HD tegel. Je krijgt dan een superscherpe foto met een mooie glans. De foto wordt gedrukt op echt keramiek, wat niet alleen mooi is maar ook nog eens duurzaam! Vervolgens kun je in de editor een standaard ontwerp kiezen of met een leeg canvas starten en zelf een ontwerp maken. In de editor kun je een foto selecteren en eventueel een achtergrond, tekst en decoraties toevoegen. Ik houd van simpel dus heb alleen een foto geplaatst. Het is echter ook heel leuk om een tegeltje te maken met alleen een uitspraak of een foto met een vrolijk kader. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten.

Lees ook:  10 dagelijkse gewoontes voor een schoon en opgeruimd huis
tegeltje bedrukken foto

Het eindresultaat

Mijn tegeltje werd supersnel geleverd en ik ben er erg blij mee. Het tegeltje is van goede kwaliteit en heeft een mooie glans. De kleuren van de foto komen goed uit en met het handige houdertje zet je de tegel eenvoudig rechtop. Het heeft nu een mooi plaatsje in onze open kast gekregen, naast onze fotoboeken en camera. Dit fototegeltje is een leuk cadeau om te geven én te krijgen, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon aan jezelf cadeau doen.

tegeltje met foto

Ben je ook enthousiast geworden? Kijk dan eens op de website van Studentendrukwerk. Hier kun je overigens ook andere producten met een foto laten bedrukken zoals bierviltjes, een wijnglas of een t-shirt.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Studentendrukwerk. Op mijn website schrijf ik soms over producten die ik toegestuurd krijg. Dit zijn altijd producten waar ik zelf achtersta en mijn review is 100% eerlijk.